1. FUTURO™ Brand
 2. Tips og tricks
 3. Fem trin til håndtering af knæsmerter
 • Tag dine første fem trin til håndtering af knæsmerter

  Javier Gomez stoppede på racercyklen med Futuro knæstøtte

  • Sådan lindrer du knæsmerter og opretholder en aktiv livsstil uden at forværre skaden

   Smerter og ubehag i knæet kan virkelig sætte livet på standby, især hvis du har en aktiv livsstil. Mange af os har haft smerter i knæet på et eller andet tidspunkt efter at have løbet, overbelastet det i forbindelse med sport eller ganske enkelt slidt det ned.

   I modsætning til skulder-, håndleds- og armskader, hvor du kan undgå det smertefulde område, kan det være svært at undgå at belaste knæet i hverdagens travle trummerum.

   PRICE-metoden indeholder fem trin, som kan hjælpe dig med at afhjælpe knæsmerter og minimere skadens umiddelbare effekt, hvilket er med til at give en hurtigere genoptræning:


  • Protect (Beskyt)

   Når du får en knæskade, er det første, du skal gøre, at sikre støtte til dit knæ. Den støtte, du vælger, er meget vigtig i forhold til de forskellige støtteniveauer, du har brug for. Futuro har en række forskellige produkter, der giver varierende støtteniveauer.


  • Rest (Hvil)

   Læg fødderne op, så hurtigt du kan, og så ofte du kan – især inden for de meget vigtige første 24 timer. Undgå enhver form for belastning, og giv smerterne tid til at falde til ro, så helingsprocessen kan komme i gang. Ved at holde knæet højt kan du reducere hævelsen, så du så småt kan komme i gang med genoptræningen.


  • Isbehandling mod knæsmerter

   Afhængigt af hvilken type skade der er tale om, og om der er inflammation eller ej, kan kuldebehandling hjælpe med at reducere hævelsen. Det er bedst at bruge kuldebehandling, efter du har været i bevægelse og har mulighed for at hvile, da det kan reducere inflammation, gøre området følelsesløst og hæmme blodgennemstrømningen.


  • Compression (Kompression)

   Ifølge NSMI er kompression med til at reducere inflammation og hævelse. Ved at have området omkring knæet presset stramt (men ikke for stramt) sammen kan du også styrke blodgennemstrømningen, hvis du har været inaktiv.


  • Elevation

   Ved at holde det skadede knæ højere end dit hjerte kan du reducere hævelsen. Det er en simpel, men meget effektiv metode til at få dit knæ tilbage til en tilstand, hvor du igen kan lægge hele din vægt på det.

   Sørg for at tale med en læge eller en fysioterapeut for at få mere at vide om specifikke øvelser, som du kan lave for at genopbygge styrken i knæet. Tal altid med sundhedspersonale, hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.