1. FUTURO™ Brand
 2. Tips og tricks
 3. Sådan holder du dig aktiv med en håndledsskade
 • Sådan holder du dig aktiv, hvis du har fået en håndledsskade

  mand, der bærer en frugtkurv og har en håndledsstøtte på

  • Vi viser dig, hvordan du forebygger håndledssmerter, samtidig med at du holder dine træningsmål

   Håndledssmerter kan virkelig komme på tværs af dine træningsrutiner, men det betyder ikke, at du behøver at komme i dårlig form overordnet set. Det kan være en udfordring at holde grundformen i løbet af den meget vigtige genoptræningsproces, men med den rette plan kan du opnå imponerende resultater. Derfor har vi fundet frem til et par metoder til at holde dig i form, indtil dit håndled er tilbage på fuld styrke.

   Hvis du oplever håndledssmerter under øvelser som yoga, under opvarmning eller ved øvelser med brug af kroppens vægt som modstand, kan du prøve at belaste underarmene i stedet for hænderne. Og det eneste, du skal bruge for at træne mave og ryg, er en træningsmåtte og en god portion viljestyrke. Benløft, mavebøjninger og variationer af planken er gode måder at træne de vigtige muskler i mave og ryg på. Derudover bliver brugen af belastningsbånd i fitnesscentre ofte overset til fordel for "tungere" redskaber, men de kan hjælpe dig med at strække og træne musklerne på helt nye måder.

   Du kan også rejse dig op lige nu og fokusere på din underkrop. Raske gåture, jogging eller spurttræning med korte intervaller får pulsen godt op på ingen tid. Det er også en god ide at fokusere på vægttræning for underkroppen, f.eks. ved at lave ryg-squats med vægtstang, som styrker hele kroppen.

   Husk at vælge en håndledsstøtte, der støtter dit håndled under din træning. Det rette støtteprodukt kan støtte et skadet håndled. Se Futuros sortiment af håndledsskinner og -støtteprodukter, så du kan finde den helt rigtige løsning til dig.

   Ernæring er også vigtig under din genoptræning, og kosten skal tages alvorligt. Hvis du indtager den rette balance af sunde fedtsyrer, kulhydrater og proteiner, får din krop de byggesten, den skal bruge til at reparere sig selv. Det giver også en hurtigere genoptræningsproces, så du kan komme hurtigere tilbage til at være skadesfri.

   Og endelig skal du sørge for at tage en ekspert med på råd. En uddannet fysioterapeut eller en personlig træner kan virkelig hjælpe dig med at holde dig motiveret og holde dit fokus på dine træningsmål, selv når du er i gang med at overvinde håndledssmerter. Afhængigt af hvor alvorlig din skade er, kan I sammen finde frem til en plan, der hjælper dig med at bevare din grundform og din styrke uden at forværre skaden.

   Husk også at give dig selv en hvileperiode, efter skaden er sket, for at fremme helingsprocessen.