Lektielæsning med foldemapper

Lav foldbare studieværktøjer til effektiv lektielæsning med Post-it® produkter

Hvis du har svært ved at forstå et videnskabeligt begreb, er det måske ikke den bedste fremgangsmåde at sætte sig foran sin grundbog med en overstregningstusch! Det er meget mere effektivt og inspirerende at skrive ting ned og visualisere idéer. For at hjælpe dig med at indfange idéerne har vi allieret os med Northwest Association for Biomedical Research, så vi kan give dig nogle sjove og unikke studieværktøjer.


 • En foldemappe er et kreativt tredimensionalt revisionshjælpemiddel, der hjælper dig med at huske komplekse begreber. Ved at bruge Post-it® produkter til at lave dine foldemapper kan du skabe et lille kunstværk, der er farverigt, velorganiseret og indeholder masser af nyttige oplysninger. Hvis du skriver oplysninger ned, er det lettere at holde styr på dem. Det hjælper dig med at mestre dit emne, så du kan nå dine mål.

  Sådan laver du dine egne foldbare studieværktøjer:

 • Tænk først over, hvor mange begreber du vil inkludere i din foldemappe

  1. Opret dine begreber

  Tænk først over, hvor mange begreber du vil inkludere i din foldemappe. Det afgør, hvor mange folder du skal lave. For at gøre vores mitose foldbar begyndte vi f.eks. med en Post-it® Super Sticky Big Note og lavede en rombeform med fire kvadrater – et til hver mitosefase. Størrelsen og den kvadratiske form på Post-it® Super Sticky Big Note gør den til et perfekt lærred til alle de oplysninger, du vil tilføje!

 • Oprids de essentielle strukturer, og markér dem med Post-it® Index til nem reference

  2. Læg dine oplysninger i lag

  Brug Post-it® Super Sticky Notes 76 mm x 76 mm til at oprette lag og inkludere flere oplysninger i din foldemappe. Vi skitserede f.eks., hvordan hver mitosefase ser ud, på et lag, og skrev en beskrivelse af hver fase på et andet lag. Da disse Post-it® Notes sidder supergodt fast, bliver de på plads i foldemappen. Derudover kan du fjerne din Post-it® Super Sticky Note og sætte den fase andre steder, f.eks. i din notesbog, hvis du skulle få brug for det.

 • Markér afsnittene i din foldemappe med Post-it sidemarkører

  3. Markering og farvekoder

  Du kan markere afsnittene i din foldemappe med Post-it® sidemarkører i forskellige farver. De er nemme at skrive på, og de bliver på plads! Prøv at matche hver enkelt markeringsfarve til Post-it® Super Sticky Notes indeni, så du kan holde styr på dine oplysninger. Det kan hjælpe dig med at huske oplysninger senere hen, hvis du forbinder farver med begreber.

 • Når din foldemappe er færdig, kan du lukke alle afsnittene og teste din viden om de begreber, du lige har lært

  4. Luk den sammen, og test dig selv

  Når din foldemappe er færdig, kan du lukke alle afsnittene og teste din viden om de begreber, du lige har lært. Nu har du et fantastiske studieværktøj, som du kan bruge til at huske vigtige oplysninger, se, hvordan dele af en proces er forbundet, eller forberede dig på en prøve. Derudover kan du lave foldemapper til stort set alle emner. Du kan bruge dem i andre fag til at hjælpe dig med at huske komplekse begreber.

  At lave en foldemappe kan virke som en utraditionel måde at studere på. Men hvis du skriver ting ned og visualiserer oplysninger, kan det virkelig inspirere dig til at gå i dybden og lære centrale begreber. Du skal blot følge de enkle trin, vi har angivet ovenfor:

  1. Opret dine begreber
  2. Læg dine oplysninger i lag
  3. Markering og farvekoder
  4. Luk den sammen, og test dig selv


 • Camp BIOmed

  Northwest Association for Biomedical Research (NWABR) er vært for Camp BIOmed, en sommerlejr for gymnasieelever, som tilbyder forskellige programmer, der er designet til at hjælpe fremtidige fagfolk med at forstå biologiske områder under udvikling. Med fokus på praktiske lektioner og eksperimenter får eleverne en indgående forståelse af, hvordan biomedicinsk forskning udføres, og de får kendskab til de udfordringer, som videnskabsfolk står over for hver dag. Læs mere om Camp BIOmed her: https://www.nwabr.org/events-programs/student-events/camp-biomed-0VIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og farven Canary Yellow™ er varemærker tilhørende 3M.
Skift lokation
Danmark - Dansk