Styrk dine læsefærdigheder med disse fire tips

Sådan læser du mere effektivt med Post-it® Notes

Evnen til at læse effektivt er nøglen til at maksimere din produktivitet. Med Post-it® produkter og nogle få enkle tips vil du snart være godt i gang med at tilegne dig den vigtige viden, du skal have, meget hurtigere.


 • Det er ikke længere nødvendigt at bruge understregningstusch! Med bedre læsetips og -værktøjer lige ved hånden kan du nu studere på en mere effektiv måde. Hvis du skriver ting ned i hånden, er det 42 % mere sandsynligt, at du når dine mål!* Så når det gælder læsningen, kan du faktisk bruge din håndskrift til at øge produktiviteten. Og når du er allermest produktiv, kan du klare alt. Vi skal nok vise dig hvordan.

 • 2. Farvekod vigtige emner

  Til hvert enkelt vigtigt emne, du støder på og ønsker at kunne referere til senere, kan du bruge et farvekodesystem – det er en rigtig god metode til at organisere oplysninger, så det er nemt at finde dem igen senere. Du kan f.eks. vælge farven blå til vigtige citater og gul til vigtige statistikker. Derefter kan du bruge Post-it® Index pile i tilsvarende farver til at markere dem, i takt med at du læser. De sidder godt fast og kan tages af uden klæberester, og deres livlige farver sikrer, at du let kan se dem, når du bladrer gennem bogen på et senere tidspunkt!

  Styrk dine læsefærdigheder med disse fire tips – opsummer

 • 3. Opsummer

  I slutningen af hvert kapitel kan du skrive en kort opsummering på to sætninger på en Post-it® Note 76 mm x 76 mm og sætte noten fast i starten af kapitlet. Post-it® Notes har en stærk klæbeevne til papir, og hvis du vil flytte dem til en anden notesbog senere, ødelægger de ikke siden. Tip: lad kanten af din opsummeringsnote stikke lidt ud over sidens margen, så du nemt kan finde dine kapitelopsummeringer, når bogen er lukket!

  Styrk dine læsefærdigheder med disse fire tips – ajourfør en liste

 • 4. Ajourfør en liste

  Mens du læser, kan du have en blok Post-it® Super Sticky Lined Notes 101 mm x 152 mm ved hånden. Når du har et spørgsmål eller finder noget, som du gerne vil gå mere i dybden med eller vende tilbage til, kan du skrive det ned på listenoten. Linjerne gør det nemt at lave en overskuelig og velorganiseret liste. Når du er færdig med bogen, har du en nyttig liste med spørgsmål og uddybninger, som du kan klæbe fast og flytte rundt på stort set overalt, mens du fortsætter med at læse og lære.

  Det virker som en simpel manøvre at læse effektivt – men med disse specifikke læsetips kan du virkelig maksimere din læsetid og øge din evne til at akkumulere oplysninger og studere mere effektivt. Du vil blive meget overrasket over, hvor meget mere du kan få fra hånden, og hvor meget energi du får ved at gøre det! Bare husk:

  1. Saml dine materialer
  2. Farvekod vigtige emner
  3. Opsummer
  4. Ajourfør en liste

  *Matthews, G. (2007). The impact of commitment, accountability, and written goals on goal achievement. Artikel præsenteret ved det 87. årsmøde i Western Psychological Association, Vancouver, B.C., Canada.VIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og farven Canary Yellow™ er varemærker tilhørende 3M.
Skift lokation
Danmark - Dansk