Maksimering af farve igennem kontrast

Maksimering af farve igennem kontrast

Menneskehjernen afviser visuelle informationer, som er overdrevet kedelige eller ekstremt kaotiske. Farvehjulet organiserer nuancer på en måde, som gør det klart, hvilke kombinationer der vil danne en tiltalende kontrast for hjernen, og hvilke der vil afstøde beskuere ved manglende harmoni eller sløring.  • Farvehjulet er det vigtigste værktøj til at forstå farvekontrast. Traditionen for at vælge farver på denne måde går helt tilbage til Isaac Newton, og de fleste af os blev først introduceret for det i folkeskolen.

    Kontrastfarver er dem, der ligger direkte modsat hinanden på hjulet – såsom rød og grøn, orange og blå eller gul og lilla. Når kontrastfarver placeres ved siden af hinanden, forekommer hver af dem mere intens. Når de blandes, neutraliserer de hinanden.

    For at skabe farvekontrast skal du vælge en fra den “mørke” halvdel af hjulet – der hvor de røde, blå og lilla nuancer findes. Den anden farve vil være fra den “lyse” halvdel, hvor de gule, orange og grønne nuancer findes.

    Hvis du nu lysner den lyse farve og gør den mørke farve mørkere, har du skabt maksimal kontrast! Farverne arbejder sammen på en måde, der virker naturlig – men det er blot loven om farvekontrast, der gælder.


Aktivitet

  • Tag en tur rundt på farvehjulet

    Test dine færdigheder ved at identificere den største kontrastfarve til farven i midten.VIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og farven Canary Yellow™ er varemærker tilhørende 3M.
Skift lokation
Danmark - Dansk