Studietips, der hjælper dig med at skabe resultater

Bestå eksamen med et par repetitionstips fra Post-it® Brand.

Når livet sætter dig på prøve. Post-it® Notes kan hjælpe dig med at bestå i overlegen stil. Følg blot disse tips til at undgå stress i forbindelse med eksamenslæsningen


 • Nogle gange føles det, som om der sker tusind forskellige ting i livet, og at læse lektier for senere at kunne gennemgå dine noter er blot en af dem. Det er også noget, der ofte ender nederst på opgavelisten. Hold styr på studierne, og få klaret opgaverne med Post-it® Brand. Skriv ting ned, klæb dem fast, og få succes.

  Studietips, der hjælper dig med at skabe resultater – lynkort

 • 1. Studer med kanban

  En kanban-tavle er en fantastisk måde at organisere og styre opgaver samt følge dine fremskridt på, og Post-it®-appen hjælper dig med at fastholde dit læringsmomentum ved at muliggøre deling på tværs af forskellige platforme.

  Sådan gør du: Først skal du bruge en glat overflade, fx en væg, en række Post-it® Super Sticky Notes og en liste over de opgaver, du har brug for at færdiggøre. Opret derefter kolonner ved at fordele større Post-it® Super Sticky Notes af samme farve jævnt hen over den øverste del af din kanban, mærket "To do", "Igangværende" og "Færdigt". Tilføj dernæst noter i forskellige farver til opgaver under kolonnen "To do".

  Efterhånden som opgaverne skrider frem, flytter du dine Notes til den næste kolonne, indtil du har gennemført alle opgaverne. Du kan også tage et billede af dine Post-it® Super Sticky Notes i Post-it®-appen og følge dem på en digital kanban-tavle. Post-it®-appen giver dig mulighed for at se dem, uanset hvor du er, og dele dem med hvem som helst, du måtte ønske. Du eksporterer dem bare til PowerPoint®, Dropbox eller Trello® og deler dem!

  Studer med kanban

 • 2. Tag lynkortene frem

  Hvis du skal huske en masse oplysninger, er lynkort måden at gøre det på. For at lave et lynkort skal du skrive eller tegne den ting, du ønsker at teste dig selv i, på en Post-it® Super Sticky Note 76 mm x 76 mm. Skriv derefter svaret i en anden note. Hvis du f.eks. øver dig på at udvide dit spanske ordforråd. kan du tegne et billede af en fisk på en note og skrive "el pescado" på en anden note. Sæt fiskebilledet fast oven på oversættelsen på en overflade (f.eks. dit skrivebord), og løft den derefter for at tjekke, at du kender svaret. Og fordi noterne sidder supergodt fast, kan du flytte dem rundt og tage dem med dig, så du kan læse lektier, mens du er på farten.

  Studietips, der hjælper dig med at skabe resultater – træn din hukommelse med påmindelser på usædvanlige steder

 • 3. Træn din hukommelse med påmindelser på usædvanlige steder

  Hvis du altid er på farten, kan du sætte påmindelser på steder, du ikke normalt ville tænke på, for at hjælpe dig med at holde styr på de centrale begreber. Du kan blot skrive en note til dig selv eller tegne et diagram på en Post-it® Super Sticky Note 76 mm x 76 mm, hvorefter du kan sætte den på et sted, du normalt ikke ville forvente det. Prøv andre steder end dem, hvor du normalt arbejder, f.eks. køleskabsdøren eller spejlet i badeværelset. Vælg klare farver, der kan fange din opmærksomhed. Da disse noter sidder supergodt fast, kan du flytte disse Post-It® Notes til nye steder for at træne din hukommelse igen og igen.

 • 4. Spar tid ved at markere de vigtige ting

  Med hensyn til dine grundbøger og notesbøger er det vigtigt at kunne finde den ønskede side så hurtigt som muligt. Ved at oprette afsnit, markere centrale idéer og tage noter kan du holde styr på alt, hvad du skal vide. Du kan organisere dine ting ved at markere vigtige afsnit i din notesbog med Post-it® Index, så du kan slå op på det rigtige afsnit med det samme. Med hensyn til grundbøger kan du bruge Post-it® sidemarkører til at oprette noter, som du nemt kan finde igen, uden at skrive på siderne. Farverne skiller sig ud, og du behøver ikke gennemgå og slette det, du har skrevet, i slutningen af skoleåret. For at kunne gå tilbage til dine noter – uanset om du bruger notesbøger, grundbøger eller papirkopier – kan du markere centrale idéer, ordbogsopslag eller diagrammer med Post-it® Index, som hjælper dig med at finde de enkelte oplysninger i en fart.

  Studietips, der hjælper dig med at skabe resultater – find en metode til at tage en pause

 • 5. Find en metode til at tage en pause

  Du kan ikke studere hele tiden. Tag en pause, når du kører sur i læsningen. Lav en "Jeg holder pause"-blok med Post-it® Super Sticky Notes 76 mm x 76 mm. Du skal bare tage en blok og skrive alle mulige ting ned, der kan give dig en lille pause fra studierne – en idé på hver note. Når du kører sur i læsningen, kan du tage den øverste note af og gøre det, du har skrevet på den. Post-it® Super Sticky Notes holder alle idéerne klar til de tidspunkter, hvor du har allermest brug for dem, og du kan klæbe dem fast igen og igen, uanset hvor du har brug for dem.

  Det kan blive ret hektisk, når du skal studere og samtidig har fritidsaktiviteter og gerne vil have et liv ved siden af. Men med hensyn til studierne er det ikke bare vigtigt for din fremtid at få dem klaret – det giver også energi. For når du er godt inde i stoffet, er der ingen, der kan stoppe dig.

 • 6. Lav din research rigtigt

  At vide, hvordan man researcher på den rigtige måde, er nøglen til succes.
  Ved at nedskrive fakta på en Post-it® Super Sticky Note, aktiveres de i din hukommelse, når du bliver spurgt. Denne lette læringsaktivitet er et godt værktøj som hjælp til forberedelse til enhver eksamen.

  Vælg et emne, du vil undersøge, og skriv 5-10 nøgleord og fakta, du har lært, ned på individuelle Post-it® Super Sticky Notes. Arranger de nye fakta på væggen, og tag derefter et billede af dem i Post-it®-appen efter lektionen. Organiser dem i appen i grupper efter deres respektive emner. Til sidst eksporterer du dem fra Post-it®-appen til et format som PowerPoint®, Excel eller pdf. Du kan bruge dette som en hjælp til studierne.

  Lav din research rigtigtVIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og farven Canary Yellow™ er varemærker tilhørende 3M.
Skift lokation
Danmark - Dansk