1. Post-it® Brand - Produkter, ideer, Programmer
 2. Ideer kan ændre verden med Post-it® Brand
 3. Teaching kids to save money: Making a budget chart with Post-it® Notes
Lær børn at spare penge op

Post-it® Brand - Lær børn at spare penge op

At lære dine børn om værdien af penge er en vigtig del af det at sikre, at de er klar til at gå ud i verden selv. For yngre børn er forståelsen af, at store køb kræver opsparing, en af de bedste lektioner, de kan lære. En nem måde at vise dem, hvordan opsparing fungerer, er ved at lave en oversigt, der følger deres fremgang hen imod et opsparingsmål.


 • Sådan sætter man det op:

  Sådan sætter man det op

   

  Bed først dit barn om at vælge det mål, de gerne vil spare op til – et stykke legetøj, et spil eller en anden dyr ting, som de virkelig ønsker sig, men ikke har råd til med deres normale, ugentlige lommepenge. Det er bedst at vælge noget, de vil være nødt til at spare op til over flere måneder, så de kan se, hvordan disciplin betaler sig i det lange løb.

   

  Når de har besluttet sig for et mål, skal du bede dem om at skrive eller tegne det mål i den anden ende af en stor opslagstavle eller et stykke stort karton.

 • Skriv den samlede pris for målgenstanden under tegningen eller titlen. Del den resterende plads op i inddelinger, og navngiv dem efter det. (F.eks. for hovedtelefoner til kr. 600. kan der inddeles i seks dele á kr. 100.) Tegn så mange firkanter, som er nødvendige i hver af sektionerne, for det antal kr., som de skal bruge for at udfylde den sektion. (Ti firkanter i hver sektion - 10 kr. pr. firkant, hvis hovedtelefonerne bruges som eksempel.)

  Skriv den samlede pris for målgenstanden under tegningen eller titlen

 • Hæng opslagstavlen eller kartonet på væggen, hvor dit barn kan nå det, og stil en krukke eller sparegris og en blok med 51 mm x 51 mm Post-it® Super Sticky Notes foran.

  Hæng opslagstavlen op

 • Bed dit barn om at sætte en 51 mm x 51 mm Post-it® note i en af firkanterne i den passende sektion på oversigten, hver gang han/hun lægger en indbetaling. Når oversigten er helt fyldt, kan I fejre barnets succes med en tur til butikken for at købe tingen. Den færdiggjorte oversigt kan også fungere som et godt, visuelt hjælpemiddel til at tale om, hvor lang tid det tog at spare så mange penge op, og hvorvidt dit barn synes, at målgenstanden var værd at vente på.

  Den færdiggjorte oversigt kan også fungere som et godt, visuelt hjælpemiddel til at tale om, hvor lang tid det tog at spare så mange penge op

 • Ved at bruge en budgetoversigt som denne, kan dit barn se værdien af at spare op over tid og lærer både tålmodighed og den sande værdi af penge.VIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og farven Canary Yellow™ er varemærker tilhørende 3M.
Skift lokation
Danmark - Dansk