Reparation af kabelkappe

Reparation af kabelkappe

Ekstrem holdbarhed

Spørg en 3M-ekspert

Reparation af kabelkappe

Skader på kabelkapper er et forholdsvis almindeligt problem på byggepladsen. Dit kabel kan være skadet allerede før installationen. For eksempel kan du komme til at rive et kabel på et stykke armeringsjern, når du trækker det over et betongulv. Når kabelkappen er beskadiget, kan den elektriske installation blive kompromitteret af fugt, vand eller andre kemikalier og materialer. Selv de mindste ridser kan skabe problemer, da de kan være dybere, end de ser ud, og kan forstørres, når kablet bøjes.

 • Reparation af kabelkappe

  Gør reparation af kabelkapper på stedet til en let opgave!

  • 3M Eltape er den robuste og praktiske løsning til reparation af kabelkapper på stedet.
  • Tape passer til alle kabelstørrelser – der er ikke behov for at have et stort sortiment af materialer på lager – et par ruller i værktøjskassen er nok.
  • Reparation med tape kræver ikke ild eller opvarmning. Det er praktisk til arbejde i lukkede rum, og det er en holdbar og økonomisk effektiv løsning. 3M Eltape kan bruges til både midlertidig og permanent reparation.

Anbefalinger om brug af 3M tapeløsninger til reparation af kabelkapper

 • Udvalget af tape og reparationsmetoder afhænger af skadens art. Tapen kan bruges til at reparere ridsede eller let beskadigede kabelkapper eller til mere omfattende reparationer, hvor der mangler et stykke af kabelkappen.

  Tapereparation er mulig, hvis lederen eller de indvendige dele af kabelkonstruktionen ikke er beskadiget, ellers skal kablet splejses eller udskiftes.

  3M tapeløsning til reparation af kabelkapper:

  • Til PVC- og gummikabler, lav-, mellem- og højspænding
  • Til enkelt- eller flerlederkabler
  • Til skader, der ikke når helt ned i lederen

Reparationsmetoderne afhænger af skadens art.

 • Niveau 1
  Niveau 1

  Mindre skader. Overfladeskader som ridser og riller fra skarpe kanter.

 • Niveau 2
  Niveau 2

  Mere betydelige skader, men hvor lederen er intakt. Flænger og samlinger af kabelkappen.

 • Niveau 3
  Niveau 3 – Her er der behov for at splidse/muffe kablet.

  Alvorlige skader med skader på lederen. Punkteringer og dybe skader, der påvirker kablets indre lag. Yderligere måling på kablet er nødvendig.


3M Eltape til reparation af kabelkapper

Hovedkomponenten i kabelkappe-reparationsløsningerne er mastiktapen med kraftig gummiryg (lugter af bildæk og kaldes for "dæktapen"). Disse fleksible tapetyper fæstner sig jævnt og klæber med det samme, hvilket gør elektriske reparationer på stedet til en let opgave. En mastikklæber fæstner sig sikkert til de fleste kabelkappematerialer uden at løsne sig eller dele sig, hvilket giver en pålidelig tætning, der vil opretholde kabelkappens integritet på lang sigt.

 • Scotch® Reparationstape til kabelkappe 2234 er specialdesignet til at reparere skader på kabelkapper. Det ydre lag på denne tape er fremstillet af vulkaniseret CSM-gummi, der giver enestående modstand mod slid, kemikalier, rivning og gennemskæring. Det inderste lag er fremstillet af flammehæmmende mastik, der fungerer som en selvforseglende barriere og giver fremragende klæbning til en række forskellige kabelkappematerialer.

 • Elektriske isoleringsmasser kan påføres på de dybe huller for at tætne og forme overfladen og forhindre vandindtrængen.

  3M™ Scotchfil™ elektrisk isoleringsmasse er en ikke-korroderende masse i tapeform, der kan formes i hånden. Alternativt kan der anvendes Scotch 2229, som formes endnu lettere og har samme egenskaber som Scotchfil. 2229 for stikledninger og Scotchfil for kraftige PEX kabler. Det er en fantastisk løsning til at udglatte ujævne overflader og fjerne hulrum, og det giver en god polstring

 • Premium vinyltape tilføjer mekanisk beskyttelse og radialt tryk til det reparerede område. Scotch® Super 33™ el vinyltape er en førsteklasses 0,178 mm tyk vejrbestandig PVC-isoleringstape. Den er godkendt i henhold til UL og mærket i henhold til UL-standard 510 som "Flammehæmmende, kulde- og sollysbestandigt". Denne førsteklasses vinyltape kan anvendes i kolde miljøer ned til -18 °C og vurderes til at fungere i driftstemperaturer fra +105 °C til -40 °C.

 • Gummitapen (vulkaniserende) anvendes som isolation på forbindere og afslutninger op til 69 kV – meget høj isolationsevne. Når det påføres, svejser tapen sig sammen med sig selv og skaber et solidt stykke gummi med et stærkt radialt tryk og er uigennemtrængelig for fugt. Under montage strækkes tapen 2 til 3 gange.

  Scotch® 23 gummisplidsetape er en yderst formbar, vulkaniserende EPR (etylen-propylen-gummi)-baseret højspændingssplejsetape. Det er en vulkaniserende tape med meget høje elektriske isolerende egenskaber. Scotch® Tape 23 kan bruges som elektrisk isolering til lav-, mellem- og højspænding ved splejsninger op til 69.000 volt.


Anvisninger


Alternative løsninger til reparation af mindre skader

Ud over Scotch® 2234 "dæktapen" til reparation af kabelkappen leverer 3M også alternative tapeløsninger til reparation af kabelkapper med forskellige egenskaber. Se tabellen herunder med de forskellige muligheder.


Alternative løsninger til alvorlige skader

I lighed med reparation af mindre skader findes der alternative løsninger til Scotch 2234 tape til reparation af alvorlige skader.


 • 3M™ Scotchfil™ er en ikke-korroderende masse i tapeform, der er let at forme med hånden ned til 0 °C. Det er en fantastisk løsning til at udglatte ujævne overflader og fjerne hulrum, indtil der kan leveres god polstring. 3M™ Scotchfil™ masse er UL-godkendt som splejseisolering til elektriske ledere ved temperaturer op til 80 °C, når de dækkes med Scotch® Super 33+™.

 • Scotch® Reparationstape til kabelkappe 2234 er specialdesignet til at reparere skader på kabelkapper. Det ydre lag på denne tape er fremstillet af vulkaniseret CSM-gummi, der giver enestående modstand mod slid, kemikalier, rivning og gennemskæring. Det inderste lag er fremstillet af flammehæmmende mastik, der fungerer som en selvforseglende barriere og giver fremragende klæbning til en række forskellige kabelkappematerialer.

 • PVC-isoleringstape i professionel kvalitet. Den har en fremragende modstandsdygtighed mod: slid, fugt, sol og korrosion og kan bruges under alle vejrforhold.

 • Scotch® 23 gummisplidsetape er en yderst formbar, vulkaniserende EPR (etylen-propylen-gummi)-baseret højspændingssplejsetape. Det er en vulkaniserende tape med meget høje elektriske isolerende egenskaber. Scotch® Tape 23 kan bruges som elektrisk isolering til lav-, mellem- og højspænding ved splejsninger op til 69.000 volt.

 • Formbar, isolerende og selvforseglende tape med EPR-gummirygmateriale coatet med mastikklæber.

 • Scotch® 1626 er et opløsningsrengøringsmiddel til fedt, olier, rester af klæbestoffer, resin og tjære. Den efterlader ingen rester, er ikke-korroderende og har et stort indhold af afrensningsmidler.

 • Scotch® 22 er beregnet til temperaturer på op til 80 °C. Denne tape er formbar og velegnet til brug under kolde vejrforhold på helt ned til -10 °C. Den yder fremragende beskyttelse mod slitage, fugt, alkalier, syre, korrosion og al slags vind og vejr (herunder UV-lys). Velegnet til ekstremt krævende anvendelser, herunder samleskinneisolering, installation af ledningsnet, reparation af kabelkapper og tætning af fastgørelsesanordninger.

 • 3M™ Scotch-Seal™ 2229 mastic tape er fleksible, holdbar, klæbig mastik tape uden ryg - også kaldet "ler-tapen" da en let kan formes som ler. Den er monteret på en let aftagelig liner. Produktet er designet for hurtig og let at elektrisk isolere og forsegle emner der skal beskyttes mod vejlig og andre miljøpåvirkende faktorer. Skal overtrækkes med Scotch® Super 33+ eller Super 88.


Vi er her for at hjælpe.

Har du nogen spørgsmål vedrørende vores produkter eller løsninger? Kontakt os via dette link, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse, eller ønsker at samarbejde med en teknisk specialist fra 3M.

Luk  
 • Tak for din anmodning til 3M. De oplysninger, du giver på denne formular, vil blive brugt til at svare på din anmodning via e-mail eller telefon af en 3M-repræsentant eller af en af ​​vores autoriserede forretningspartnere, med hvem vi muligvis deler dine personlige oplysninger i overensstemmelse med 3M's privatlivspolitik.

 • Alle felter er påkrævet, medmindre det er angivet valgfrit

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Indsend Indsend

Tak, fordi du kontaktede 3M.

Vores målsætning er at besvare din henvendelse inden for 24 timer. Visse spørgsmål kan dog kræve, at vi undersøger sagen nærmere for at give dig det rette svar.

Vi beklager.

Der opstod en fejl under indsendelsen. Prøv igen senere