Tips og tricks til beklædning

Tips og tricks

 • Denne vejledning er udviklet af erfarne tekniske specialister fra 3M for at give dig hints, tips og spørgsmål, du bør stille, når du overvejer at beklæde din bil. Ved beklædning af biler er det vigtigste tip først og fremmest, at du får, hvad du betaler for. Nøglen til en god beklædning ligger i detaljerne, klargøing af design og påføringen.

 • Er de specialister i bilindpakning?
  Indpakning af biler stiller krav om uddannede og erfarne specialister. Bed om at se billeder og beviser på bilindpakning, de har udført, kundeudtalelser og kontakter, du kan tale med, er også en god indikation af en specialist inden for bilfolie.
  Arbejder de i opvarmede tildækkede lokaler?
  Den optimale lufttemperatur til påføring af folie til biler er ca. 22 °C, da folien så er lettere at arbejde med og mindre skrøbelig, og klæbemidlet kan flyde hurtigere. Det miljø, din bil beklædes i, er vigtig for bilindpakningens holdbarhed.
  Er det et støvfrit, rent miljø?
  Biler skal være støvfri for at sikre fund binding mellem folie og bil, eventuelle forureninger på bilens overflade reducerer bindingen mellem klæbemidlet og bilen.
  Har deres installatører gennemgået uddannelse hos 3M?
  Hvis din bil beklædes med visse 3M-folier, er der specialteknikker involveret i påføring af materialerne, som installatøren skal kende til.
  Føler du dig tryg?
  Kontakt én af vores godkendte installatører i dag.
 • En beklædning i høj kvalitet kan tage op til 15 timer. Hvis det tager under en dag for en fuld beklædning af en bil af gennemsnitlig størrelse, bør der stilles spørgsmålstegn ved.
  Hvilke materialer bruger de?
  Hvis du specificeret 3M, skal du sørge for, at det er, hvad du får og betaler for. Sørg for at se en prøve på den folie og farve, du ønsker.
  Hvis der foretages fuld bilindpakning, bør støbt vinyl anvendes for at give den nødvendige fleksibilitet til at strække rundt om bilens udfordrende paneler.
  Har installatøren oplyst dig om, at bilindpakning af nogle forsikringsselskaber anses for at være en ændring, så de kan opkræve et gebyr?
  Hvad er tilstanden på din bils karosseri?
  Enhver installatør bør stille spørgsmål om din bils lak for at sikre, at den er egnet til beklædning. Frist eller ny lak skal være hærdet korrekt.
  Hvis du har et digitalt trykt billede, skal du sørge for, at logoer, billeder, bogstaver osv. er nøjagtigt, hvor du vil have dem. Vær opmærksom på, at såfremt tekst eller logoer er placeret i kurver på designet, kan de blive forvrænget, når de påføres din bil. Vi anbefaler, at logoer, bogstaver og vigtige billeder placeres på flade overflader. Tal med én af vores godkendte 3M-installatører for at få rådgivning for installation. Sørg for, at døren, kølerhjelmen og hjørner i bagagerummet alle er beskåret og påført korret
 • Hvis du vælger en metallic-folie, skal du sørge for, at metalflagerne alle peger i samme retning. Hvis det ikke er tilfældet, vil farven se forskellig ud. Kan du se den oprindelige farve udefra på bilen med alle døre lukket?
  Tjek mellem linjer, hvor døre lukkes, og områder, hvor folien møder lysklynger eller plasticdele.
  Hvis der er samlinger - er de pæne, ordentlige og diskrete?
  Er folien fri for skrammer?
  Er der uacceptaqble misfarvninger eller forvrængninger, hvor folien er blevet strukket?
 • Hvis der anvendes en forkert folie eller den påføres forkert, kan den skalle af og løfte områder, hvor den er straks for meget. Kig efter:
  Samlinger i karosseriet og panelkanter
  Dør, kølerhjelm og hjørner i bagagerummet
  Hjørner på sidespejle
  Buer ved hjul
  Fordybninger ved nummerplade
  Samlinger og overlapninger, hvor to stykker folie er anvendt
  Der kan opstå forvræning i tryk, hvor folien er strakt for meget, eller hvis folien er for tyk og derfor ikke velegnet til beklædning. Sørg for at kigge efter:
  For stor forvrængning af billede og logo i fordybninger og kurvede områder. Der kan forventes nogen forvrængning, men ikke i stor grad.
  Tab af farve i grafikken i strakt områder. Farven kan gå tabt eller fremstå hvis i strakte områder.
  Hvis du har valgt en mat farve, især mat sort, skal du kigge efter uregelmæssigheder i glasniveauet. Der kræves varme for at tilpasse folien til udfordrende områder. Hvis der anvendes for meget varme, kan en mat finish blive blanke. Hvis der anvendes for meget varme, kan en mat finish blive blank
 • Brug sæbe uden sulfo, en spand varmt vand og en blød svamp.
  Rengør først bilen grundigt for at fjerne støv, dette vil minimere risikoen for at ridse folien under vaskeprocessen.
  Rengør bilen som normalt ved hjælp af en spand og svamp.
  Du må ikke vokse eller polere folien, især på mat finish, da dette kan medføre en blank finish.
  Prøv at undgå vask med stort tryk på områder, hvor kanter af folien er eksponeret.
  Prøv at undgå automatisk bilvask, børsterne kan beskadige folien, især på en varm dag, hvor vinylen kan være blødere end normalt.
Find en godkendt installatør i nærheden af dig
Find en certificeret og godkendt installatør i nærheden af dig.