Etablering af procedurer for brug af åndedrætsværn

Etablering af procedurer for korrekt brug af åndedrætsværn

4 enkle trin

Vejen til brug af åndedrætsværn

Det kan føles overvældende at skulle vælge og specificere hensigtsmæssige åndedrætsværn med så mange faktorer og valgmuligheder. Her er 4 enkle trin, som gør det lettere at vælge den rigtige beskyttelse og komfort, så I kan optimere jeres brug af åndedrætsværn:

 • Identificer farerne

  Identificer farerne

  Uanset om du arbejder i bygge- eller fødevareindustrien, har dit arbejdsmiljø sine risici. Det første skridt er at identificere dem. Udsættes medarbejderne for partikler i luften eller farlige gasser og dampe? Lav en liste over alle de åndedrætsmæssige risici på din arbejdsplads. Her tilbyder 3M en række målesystemer, der kan hjælpe dig.

 • Vurder risikoen

  Vurder risikoen

  Vurder derefter alle åndedrætsmæssige risici. Hvad er sandsynligheden for hver risiko? Hvor mange medarbejdere er i farezonen, og hvad er konsekvenserne? Du kan forebygge og forbedre din indsats ved at vurdere risikoniveauet for hver enkelt fare. Tag desuden højde for, om der er behov for andre personlige værnemidler til beskyttelse af f.eks. hud, øjne, ansigt, hoved og krop.

  Et 3M™-dosimeter til organiske dampe måler brugerens eksponering for sundhedsfarer i luften. 

   

 • Vælg det rigtige åndedrætsværn

  Vælg det rigtige åndedrætsværn

  Nu hvor du kender til de forskellige risici og farer, dine medarbejdere udsættes for, kan du vælge de passende værnemidler. 3M tilbyder en lang række støvmasker, halv- og helmasker og turbo- og trykluftforsynede åndedrætsværn. Der findes en løsning til stort set enhver risiko.

  Ud over beskyttelse er der to vigtige faktorer, der kan have indflydelse på dit valg: komfort og effektivitet. 3M har udviklet en avanceret filterteknologi, et ergonomisk design og den unikke Cool Flow™ ventil, der gør det muligt for brugeren at trække vejret ubesværet.

   

 • Træning i tilpasning

  Træning i tilpasning

  Åndedrætsværn er et personligt anliggende. Fordi alle arbejdsopgaver indebærer deres egne risici, og alle arbejdspladser er forskellige. Sørg for, at du ved, hvordan du bruger og vedligeholder dit åndedrætsværn, så det altid yder effektiv beskyttelse.

  Eksperter fra 3M kan hjælpe dig med at identificere dit træningsbehov og tilbyder undervisning og instruktion på arbejdspladsen, omhandlende alle former for individuelt tilpassende åndedrætsværn.

   


Hvad kan vi hjælpe med?

3M har et stort udvalg af supportværktøjer og -ydelser, der kan guide dig gennem de nødvendige processer til valg og brug af åndedrætsværn, så du trygt kan sende dine medarbejdere på arbejde, vel vidende at sikkerheden er i orden.

KONTAKT OS

Se vores sortiment med åndedrætsværn