4-steps-hero

4 trin til din sikkerhed

Svejser – muligvis et af verdens farligste erhverv

 • Vi tager beskyttelse af øjne og ansigt lige så alvorligt, som du selv gør, men vi ved også, at komfort og optisk klarhed er faktorer, der i høj grad bestemmer, om svejseren anvender personlige værnemidler eller ej. Sygdomme, der skyldes andre farer, såsom svejserøg, viser sig ofte først efter mange uger, måneder eller endda år.

  Her er fire enkle trin, som du kan følge, og som gør det lettere at vælge den rigtige beskyttelse og komfort, så du kan optimere din svejsesikkerhed:

 • Andre materialer om sikkerhed på arbejdspladsen

  Svejsesikkerhed


 • 4-steps-1

  Identificer farerne

  Lav en liste over alle farer, der forekommer i dit svejsemiljø (stråling, gnister, dampe, støj, snublefarer, faldende genstande osv.). Læs mere herunder på trin 1 for hver faretype.

 • 4-steps-2

  Vurder risici

  Ved at vurdere og evaluere alle risici, kan du forebygge og prioritere hver enkelt fare. Læs mere herunder på trin 2 for hver faretype. Kontakt professionelle eksperter for at identificere de skadelige niveauerne med afsæt i gældende standarder.

 • 4-steps-3

  Vælg den rigtige type svejseskærm

  Tænk over, hvilket sikkerhedsudstyr du kunne få brug for (øjen-, ansigts-, hoved- eller høreværn) med udgangspunkt i typen af beskyttelse, samt over dine krav til komfort, udseende og vedligeholdelse, for at kunne arbejde både sikkert og effektivt. Læs mere herunder på trin 3 for hver faretype.

 • 4-steps-4

  Træning, motivation og vedligeholdelse

  Det er altafgørende for at opnå optimal beskyttelse af svejsere, at udstyret anvendes korrekt. 3M giver dig tre værktøjer i hånden.

  - Træning: Du lærer at træffe de rigtige valg, og en 3M sikkerhedsinstruktør kan undervise dig eller dine medarbejdere i, hvorfor og hvordan de bør anvende udstyret.

  - Motivation: Ved dine medarbejdere, hvordan de tager udstyret på og bruger det korrekt? Vores 3M specialister kan via møder, træning og diverse materialer hjælpe dig med råd og vejledning på arbejdspladsen.

  - Drift og vedligeholdelse: Daglig udsættelse for gnister, varme, røg og normalt slid påvirker dine værnemidler. Sørg for, at udstyret efterses regelmæssigt.


Hvordan kan vi hjælpe

Hvad enten du har brug for personlig vejledning eller ønsker at booke et møde med en 3M specialist, er du velkommen til at kontakte os.

KONTAKT OS