Tilpasning af øjenværn

Tilpasning af øjenværn

4 elementer i tilpasningen af øjenværn

Metodens fire trin

 • Som ved alle personlige værnemidler er såvel tilpasning som komfort afgørende for god funktion, og øjenværn der ikke er tilpasset korrekt yder ikke tilstrækkelig beskyttelse mod øjenskader. Derfor er det vigtigt, at tilpasningen foretages omhyggeligt. Modsat åndedrætsværn, hvor det i nogle lande er obligatorisk at teste tilpasningen til ansigtet, er der ingen lovkrav, når det gælder tilpasningen af øjenværn. De nuværende standarder anbefaler ganske vist, at man er opmærksom på øjenværnets tilpasning, f.eks. BS 7029:1999, men der er ingen anbefalinger til, hvordan man vurderer pasformen på den enkelte bruger. En vurdering med afsæt i størrelse og indstillingsmuligheder er ikke nødvendigvis tilstrækkelig til at fastslå den bedste pasform og sikkerhed. Det innovative og unikke 3M™ Eyewear Fit System er en enkel metode, der i seks trin, gør det muligt at evaluere øjenværnets tilpasning. Denne metode anvender måleværktøjer til fastlæggelse af øjenværnets dækning og størrelsen af sprækker og gab.

 • Udsyn

  Vurderingen sikrer, at brugeren kan se i alle retninger uden alvorlige blokeringer i synsfeltet, som ellers ville kunne påvirke evnen til at udføre en arbejdsopgave.

 • Sikkerhed

  Vurdering af øjenværnets evne til at blive sikkert siddende på brugerens ansigt, så det ikke falder ned på næsen eller helt af ved bevægelse af hovedet.

 • Dækning

  Målingen af dækningen vurderer, hvor godt beskyttelsesbrillerne dækker det bløde væv omkring øjnene.

 • Sprækker

  Målingen af sprækker hjælper med at identificere for store gab mellem beskyttelsesbrillerne og brugerens ansigt. Store sprækker kan betyde, at flyvende partikler vil kunne ramme øjnene.

Billede af tilpasningstest af beskyttelsesbriller

Se flere oplysninger om 3M Øjenværn