Vurder risici

Vurder risici

Europæiske standarder for øjen- og ansigtsværn til svejsere

 • På det europæiske marked skal alle personlige værnemidler være CE-mærkede og i overensstemmelse med EU´s forordning 2016/425 om personlige værnemidler, inden de kan sælges i Europa. Produktet kan certificeres efter relevante, nationale, ensrettede standarder for at angive, at det overholder de grundlæggende krav i værnemiddeldirektivet.

  Svejseskærme med indbyggede svejsekassetter er i overensstemmelse med standarderne EN 175, EN 166 og EN 169 (passive svejsekassetter) samt EN 379 (automatisk nedblændende svejsekassetter).

 • Andre materialer om sikkerhed på arbejdspladsen

  3M Viden om: svejsesikkerhed
  Øjenskader
  Sådan vælger du den rigtige skærm


Mekanisk styrke

EN 175 og EN 166 klassificerer øjen- og ansigtsværn efter deres mekaniske styrke:

 • Bemærk: Produkter med klasse B-klassificering er ikke fremstillet med henblik på at yde fuld beskyttelse under alle tænkelige forhold, f.eks. ved brug af skæreskiver/slibemaskiner.

Derudover er der klassificeringer, som vedrører anvendelsesområdet.


Optisk ydeevne

Efter standarderne EN 166 og EN 379 er den optiske kvalitet af svejsekassetten eller ansigtsskærmen klassificeret fra 1 til 3, hvor 1 er bedst. Ved passive svejsekassetter og ansigtsskærme findes der kun én klassificering for optisk klasse. Ved automatisk nedblændende svejsekassetter omfatter klassificeringen fire elementer: optisk klasse/lysspredning/lysgennemgang/vinkelafhængighed.

3M svejsekassetter er mærket med DIN-indstillinger og optiske klassificeringer. Bemærk! Følgende er et eksempel fra 3M™ Speedglas™ svejsekassetten SL (EN 379). Svejsekassetten er mærket med den gældende klassifikation.


Sådan læses mærkningen på svejsekassetten

Som det fremgår af illustrationen herunder, er alle vores svejsekassetter mærket med modellens specifikke DIN-indstilling og optiske klassificering:

Filtermærkninger

Kontakt Dansk Standard, hvis du vil vide mere om de europæiske standarder.


Trin 3

Fortsæt til trin 3, hvor du får en generel oversigt over 3M™ svejseskærme og -kassetter til forskellige svejseopgaver.