Person, der sprayer lim på med applikator

Overflade til overflade-styrke

3M's produktløsninger til laminering af store overflader er modstandsdygtige over for forskydnings- og afskrælningsbelastning

Spørg en 3M-ekspert

Samlinger af store laminerede overflader

 • Laminering af store overflader er to overflader af ens størrelse, enten stive eller fleksible, der klæbes sammen, hvor størstedelen af en overflade er i kontakt med den anden. Disse sammenføjninger er almindelige inden for transport, husholdningsapparater, møbelfremstilling og byggeri. De kræver ofte total overfladefastgørelse, en fleksibel sammenføjning, hurtig klæbning med kun lidt eller slet ingen fiksering samt muligheden for at placere dele. Den mest effektive måde at samle en stor overfladelaminering er ved hjælp af lim eller tape.

  Samlinger af store laminerede overflader kræver typisk:​
   

  • Forskydnings- og afskrælningsstyrke
  • Modstandsdygtighed mod temperaturpåvirkninger og opløsningsmidler
  • God æstetik
  • Hurtig og nem påføring
  • Hurtig styrkeopbygning

Afskrælnings- og kløvningsbelastning i store laminerede overfladesamlinger​

 • Afskrælnings- og kløvningsbelastning ved limsamling

  Fejl ved laminering af en stor overflade er almindeligt forekommende; alle kan nikke genkendende til et bord med en kant, der løsner sig, eller en tæppeflise med et løst hjørne. Årsagen til denne delaminering er relativt klar: afskrælning. Selvom et materiale udsættes for forskydnings- og trækkræfter, er disse ofte ubetydelige pga. det store klæbeområde, som belastningen fordeles over. De fleste store overfladelamineringer involverer fastgørelse af en fleksibel overflade til en mere stiv overflade, hvilket resulterer i afskrælning. Men nogle store overfladelamineringer klæber to stive materialer sammen, såsom konstruktioner af kompositpaneler, hvor belastningen sker i form af kløvning.

Produktkategorier og overvejelser vedrørende laminering af store overflader

3M's produkter til laminering af store overflader klæber hurtigt hele overflader med kun lidt eller slet ingen fiksering og giver samtidig mulighed for at positionere delene. De færdige produkter forbliver fleksible, og overflader bevarer samlingen, selv når de bøjes

 • Konstruktionslim baseret på akryl, epoxy og urethan kan holde mere end 6,8 MPa (1.000 psi) i overlappende forskydningsstyrke. Bedst egnet til anvendelser, hvor der er behov for høj bærestyrke.

 • Varmepåført termohærdende enkomponentlim med umiddelbar styrke og klæbeevne. Endelig hærdet styrke på over 6,8 MPa (1.000 psi). Formuleringer med lang åbentid kan påføres som spray.

 • Et trykfølsomt klæbestof på en liner. Kan lamineres på en overflade enten ved håndkraft eller mekanisk. Øjeblikkelig klæbning uden besvær eller spild og meget smalle klæbelinjer.

 • Opløsningsmiddel- og vandbaseret lim kan påføres ved hjælp af spray, pensel eller rulle. Meget hurtig og nem dækning af store områder, inklusive uregelmæssige og let teksturerede former. Klæber flest overflader.

 • 100 % faststoffer, termoplastisk resin, der når klæbestyrke på få sekunder. Formuleringer med lang åbentid kan påføres som spray. Klæber uregelmæssige former og strukturerede overflader.


Ydeevnefaktorer i forbindelse med samling af store laminerede overflader

Alle de 3M-teknologier, der er vist i tabellen nedenfor, anvendes ofte til opgaver, som vedrører sammenføjning af store overflader. Brug listen herunder som en relativ sammenligning af produkternes ydeevne.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.