Sammenføjning af kompositmaterialer

Bonding Composite Materials and Lightweighting
Sammenføjning af komposit og letvægtsmaterialer

3M's designspecialister kan reducere produktionsomkostningerne, forbedre energiforbruget og gøre køretøjer pænere ved at reducere vægten med innovative letvægtsløsninger.

SPØRG EN 3M-EKSPERT

 • Reduktion af produkters vægt via materialebeslutninger

  • Med en lovgivning, der kræver bedre og bedre benzinøkonomi, går bilfabrikanterne forrest med hensyn til at anvende letvægtsteknologi. 3M og Automotive Engineering International er gået sammen om at finde ud af, hvilke teknologier og materialer er de mest effektive i forhold til at hjælpe bilfabrikanter med at opfylde deres vægtreduktionsmål.


 • 3M's løsninger til at sammenføje og lime kompositdele i letvægtsdesign
  Sammenføjning og montering af kompositdele

  Materialer som f.eks. metal og plast kan have markant forskellige fysiske og kemiske karakteristika, der skal indarbejdes i nye og lettere design. Download vores hvidbog for at få mere at vide om sammenføjning af kompositdele.

  Læs hvidbogen (PDF, 798,5 KB)

 • 3M's løsninger til sammenføjning af plast og metal
  Sammenføjning af plast og metal

  I takt med at designingeniører finder frem til flere materialer, der kan hjælpe dem med at nå deres målsætninger om lavere vægt, kan der ofte opstå udfordringer med at sammenføje uensartede materialer på grund af forskelle i kemiske karakteristika. Download vores artikel "Nye teknikker til at sammenføje plast og metal" for at finde ud af, hvordan producenter bruger tape og lim til at sammenføje uensartede materialer.

  Læs artiklen (PDF, 553,6 KB)

  Side om sammenføjning af uensartede materialer

 • 3M's tape og lim til letvægtsløsninger
  Tape og lim til letvægtsløsninger

  Styrke. Holdbarhed. Holdbarhed. Alsidighed. 3M's lim og tape er den ideelle løsning til at sammenføje kompositmaterialer, plast og andre letvægtsmaterialer.

  Se alle produkter


Fire udfordringer, der skal overvejes i forbindelse med reduktion af produktvægt med materialer

 • Støjende overflader
  Letvægtsoverflader giver ofte støj med højere frekvens og tonehøjde, og det kan desværre give en fejlagtig opfattelse af lavere kvalitet eller dårligere sikkerhed. Du kan dog reducere unødig frekvens og uønsket tonehøjde ved hjælp af 3M's lyddæmpningsprodukter.
 • Letvægtsoverflader kan ofte være mere fleksible, men de kan også være svagere, hvilket betyder, at nogle produkter skal forstærkes for at opnå den ønskede styrke. Forstærkningsmaterialerne skal dog være lette nok til at give en nettoreduktion af produktets vægt. 3M's klæbeteknologi kan bruges til at opnå dette ved udførelse af en lang række opgaver, f.eks. til små apparater, håndholdt værktøj, elektronik og skilte.
 • Varme- og flammebestandighed er meget vigtige overvejelser i forbindelse med design af så forskellige produkter som hårtørrere, støvsugere, snescootere og batterikabler til erhvervskøretøjer. Nogle anvendelsesformål kræver muligvis overordnet varmeresistens, mens andre kræver engangsbeskyttelse mod flammer i slutningen af produktets levetid. I forbindelse med letvægtsløsninger kan 3M's folietape levere den nødvendige beskyttelse, hvis en ny overflade er sårbar over for varme eller flammer.
 • Hvis der sker en ændring i letvægtsmaterialer, især fra metal til plast, kan det medføre en markant ændring i produkters udseende og give indtryk af forringet kvalitet. Det kan dog afhjælpes ved at føje facader til nye overflader eller produkter for at styrke deres udseende og kundeappel. 3M's dekorative folieløsninger kan bruges på produkter inklusive forbrugerelektronik eller store husholdningsapparater for at gøre plastoverflader mere visuelt attraktive.

Følg os

Vi er her for at hjælpe.

Har du brug for hjælp med at finde det rette produkt til dit projekt? Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M.