Luk  

Send en besked til os

Tak for din anmodning til 3M. De oplysninger, du giver på denne formular, vil blive brugt til at svare på din anmodning via e-mail eller telefon af en 3M-repræsentant eller af en af ​​vores autoriserede forretningspartnere, med hvem vi muligvis deler dine personlige oplysninger i overensstemmelse med 3M's privatlivspolitik.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Send besked

Tak, fordi du kontaktede 3M

Vi har modtaget din besked og undersøger nu din forespørgsel
En af vores repræsentanter vil kontakte dig via telefon eller e-mail

An error occurred.

3M VHB tape sammenføjer metalsamling med metalplade i industriel produktionsproces

Klæbning til forskellige metaloverflader

Sammenføjning og klæbning af metaller i designprocessen.

SPØRG EN EKSPERT

Design med metal

For producenter er metal omkostningseffektivt, leverer gode resultater ved mange forskellige temperaturer, har relativt god vejrbestandighed og har fremragende styrke. Slutbrugerne stoler på metal. Det er solidt og slidstærkt, det er køligt at røre ved, og det ser godt ud. Metal kan give dig præcis det look, du er ude efter – lige fra et barsk industrielt look til en højteknologisk legering.

Der er nærmest uendeligt mange måder at forme eller bearbejde metal på: støbning, stansning, bøjning, trækning – eller sågar smedning. Du ved alt dette, fordi du kender metal og er klar over, hvorfor du har valgt det til dit design. Vi kender også metal, og det, vi ved allermest om, er, hvordan man sammenføjer metal.


Traditionel fastgørelse vs. klæbning

 • Tekniker bruger applikator til at klæbe metal med metallim fra 3M

  Mekaniske sammenføjningsmetoder vs. limning

  Metalfastgørelsesmetoder er næsten lige så gamle som metalarbejde, og folk kender dem. Det "føles bare rigtigt", at sammenføjning af metal med en metalfastgørelsesmetode er et godt valg – men måske er det ikke det bedste valg. Industriel lim har seks vigtige fordele i forhold til andre industrielle sammenføjningsmetoder:
   

  1. Eliminer boring og huller – det tager tid at bore, og huller svækker dine materialer på de pågældende steder og bliver et muligt samlingssted for korrosion
  2. Fordel belastningen jævnt over hele sammenføjningen – i stedet for at have en koncentreret belastning på et eller flere fastgørelsespunkter bliver materialet belastet lige meget på tværs af hele sammenføjningsarealet
  3. Mulighed for at bruge tyndere og lettere materialer – da belastningen fordeles ud over hele sammenføjningen, behøver materialet ikke være lige så tykt for at tage højde for belastningen ved fastgørelsespunkterne
  4. Sammenføj og isoler uensartede materialer – visse mekaniske fastgørelsessystemer fungerer ikke godt sammen med ikke-metalliske overflader, og to forskellige metaller kan give problemer med korrosion
  5. Sammenføjning og forsegling på samme tid – lim og tape skaber ikke bare sammenføjning, men kan også holde væske ude eller inde
  6. Reducer vibration – slidstærk lim eller tape kan hjælpe med at sprede energi i stedet for at overføre den

   

 • Der flyver gnister, mens en tekniker svejser metaloverflader sammen på en fabrik

  Svejsning/slaglodning/lodning (termisk sammenføjning) vs. klæbning

  Termiske sammenføjninger som f.eks. svejsning er udbredte og accepterede på markedet, fordi forbrugsvarerne er billige, og termiske sammenføjninger normalt er hurtigere, da der ikke er nogen hærdningstid. Både termiske sammenføjninger og limninger giver en god binding og forsegling, når de udføres korrekt. Limning har dog flere fordele fremfor termisk sammenføjning:
   

  1. Mulighed for at bruge uensartede metaller – forskellige metaller isoleres mod galvanisk korrosion
  2. Mulighed for at ændre sammenføjningen – sammenføjningen er lettere at adskille, ændre og reparere
  3. Reducer arbejdsomkostninger – klæbning kræver mindre medarbejdertræning og -ekspertise med hensyn til at skabe en god sammenføjning
  4. Pænere udseende – klæbeprocessen forvrænger eller misfarver ikke overfladerne
  5. Mulighed for at bruge tyndere materialer – fordi metallet ikke bliver forvrænget, kan et tyndere materiale være lige så stærkt
  6. Lavere energiomkostninger – termisk sammenføjning er meget energikrævende
  7. Bedre komfort for medarbejderne – de fleste sammenføjninger kan foretages ved stuetemperatur

Overvejelser ved sammenføjning af metal

Forskellige faktorer gør sig gældende, når man skal overveje den bedste metode til at sammenføje metal i din proces, herunder stiv vs. fleksibel konstruktion, korrosion, varmeeksponering og styrkekoncentration.

 • 3M VHB tape bruges til at sammenføje en metaldel og en metalplade
  Stiv vs. fleksibel

  En stiv klæbning overfører energi effektivt, f.eks. fra skaftet til hovedet på en golfkølle. En fleksibel klæbning er med til at sprede energien ud, f.eks. vibrationer i en togvogn, så strukturen ikke lider overlast. Forskellige produkter er stive eller fleksible i forskelligt omfang, så du kan vælge den, der passer bedst til dit anvendelsesformål.

 • Huldannelse, rust og galvanisk korrosion på metalskruehoved
  Korrosion

  Galvanisk korrosion opstår, når et mere aktivt metal mister elektroner til et mindre aktivt metal, hvilket fører til både kosmetiske forringelser og materialefejl på grund af rust eller huldannelse. Det er især et problem, når en metalfastgørelse nemt kan overføre elektronerne. En limning kan ikke alene sammenføje forskellige metaller, men giver også et tyndt isoleringslag, der modvirker denne korrosion.

 • En rotor og et bremsesystem symboliserer varmerelaterede problemer i metal. Metalfriktion påvirker temperatur og styrke i materialer.
  Varmeeksponering

  Forskellige materialer udvider sig og trækker sig sammen med varierende hastighed, når de udsættes for varme eller kulde, og det kan påvirke strukturen væsentligt. En tilpas modstandsdygtig lim kan absorbere noget af denne belastning, uanset om det er mellem to forskellige metaller eller mellem metalbaseret og et ikke-metalbaseret materiale som glas, træ eller plast.

 • Skævt metal på grund af skader fra en skrue, der sammenføjer metalplader
  Styrkekoncentration/boring af huller

  Det er ikke bare tidskrævende at bore huller – det svækker også materialet og koncentrerer belastningen ved kanten af hullet. En klæbning kan derimod foretages hurtigt, og den fordeler belastningen jævnt ud over sammenføjningen.


Lim- og klæbestofteknologier

Dette er nogle af de bedste lim- og tapetyper, man kan bruge til at sammenføje metal. Det er vigtigt at vælge lim styrke og holdbarhed, så de passer til kravene til overfladen og anvendelsesformålet. Få mere at vide om hver af de fremhævede teknologier ved hjælp af nedenstående links.

 • Med 3M™ VHB™ Tapes kan du sikre ensartethed fra skitse til konstruktion og undgå distraherende, synlige fastgørelsesmetoder. Med disse dobbeltklæbende akrylskumtape kan du hurtigt og nemt danne langvarige sammenføjninger med høj styrke, der bliver stærkere med tiden, og de kan klæbe til en række forskellige overflader.

 • 3M™ Scotch-Weld™ tokomponent epoxykonstruktionslime er stærke, holdbare, leverer gode resultater ved høje temperaturer og kan modstå kemisk nedbrydning, hvilket gør dem ideelle til industrielle opgaver. Disse stærke lime kan give fremragende modstandsdygtighed og give mulighed for at designe produkter inden for luftfartsindustrien, byggebranchen og transportbranchen.

 • 3M™ Scotch-Weld™ Akryl konstruktionslim kan forbedre produktiviteten og ydeevnen ved at give stærke og sikre klæbninger med hurtige hærdningstider og bedre visuelt design. 3M™ Akryl konstruktionslim kan give høj slagfasthed, lave lugtgener og har en holdbarhed på op til 18 måneder uden behov for opbevaring i køleskab.

Klæbning til forskellige metaller

Det er nemt at sammenføje metal, men hver metaltype er unik. Her er de primære metaltyper.

 • Køkkenskabe i rustfrit stål i et industrikøkken
  Rustfrit stål

  Rustfrit stål er en jernlegering, hvor der er tilføjet kulstof og andre metaller for at forhindre korrosion. Det bruges ofte til køkkenudstyr og bestik samt i industrikøkkener og til forarbejdning af fødevarer, ligesom det anvendes til kirurgiske instrumenter, inden for bil- og luftfartsindustrien og til generelt industrielt udstyr og opbygning af facader. Rustfrit stål er nemt at sammenføje, men skal muligvis rengøres for at fjerne snavs, støv, fingeraftryk og maskinolie.

 • Plader med bølget steel (diamantmønster) i industriel produktion
  Stål

  Stål er en jernlegering med en lille mængde kulstof for at øge styrken. Ståloverflader bliver normalt belagt før eller efter limning for at forhindre korrosion, enten med zink (galvaniseret stål) eller en form for maling. Hvis det bliver belagt før, klæber limen rent faktisk til coatingen og ikke til selve stålet. Det påvirker overfladeenergien og limens udflydningsevne. Andre typer lim og tape er designet til at kunne klare belægnings- eller malingsprocessen.

 • Strimler af aluminium, der er klar til metallim
  Aluminium

  Aluminium er et relativt blødt, let, smidigt og modellerbart metal, der er nemt at bearbejde, støbe, strække og ekstrudere. Det er næsten altid legeret for at forbedre dets mekaniske egenskaber. Aluminium modvirker korrosion, fordi der næsten med det samme dannes et tyndt lag aluminiumoxid, når det rå metal eksponeres for luft. Aluminium skal ofte rengøres eller afslibes for at fjerne snavs, støv, fingeraftryk og maskinolie.

 • Overskårne kobberrør
  Kobberholdige metaller

  Kobber er et blødt, modellerbart og smidigt metal med fremragende elektrisk og termisk bortledningsevne. Det kan blive udsat for korrosion og bør ikke komme i kontakt med materialer, der forårsager eller øger korrosion, især andre metaller. Metaller, der kan ruste over en lang periode, f.eks. kobber og dets legeringer messing og bronze, kræver særlige overvejelser, når du skal vælge en klæbning. 3M producerer specialfremstillet tape og lim, der ikke fremmer korrosion og er kompatible med kobber.


Samlingstyper


Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.