Hero-billede af fastgørelse af installationer og kanter på en overflade

Fastgørelse af installationer og kanter

3M's produktløsninger til fastgørelse af installationer og kanter bevarer styrken og holdbarheden og giver mere intelligente design

Spørg en 3M-ekspert

Det perfekte løsning til elegant design

 • Fastgørelse af installationer og kanter er montering af en mindre enhed på en større overflade med henblik på at tilføre funktionalitet eller dekoration. Denne type fastgørelser er almindelige inden for transport, husholdningsapparater, møbelfremstilling, byggeri og arkitektur. De kræver ofte dødvægt-holdestyrke, æstetik, aftagelighed og hurtig klæbning med kun lidt eller slet ingen fiksering. ​

 • Person, der monterer et parkeringsskilt på en betonmur

  Montering af installationer

  Eksempler er små skilte, spejle og whiteboards, samt panel-over-panel med delvis limdækning.​

 • Dekorationskant monteret på malet overflade

  Fastgørelse af kanter

  Pynt eller identifikation tilføjet til en overflade. Eksempler er navneskilte, kantsammenføjninger, indfatninger, rosetter og sprosser.​

 • Forskydningsbelastning, der forekommer i en overlappende samling

  Forskydningsbelastning ved fastgørelse af installationer og kanter

  Meget lig panel til ramme- og afstiver til panel-samlinger, bliver fastgørelser og kanter ofte udsat for dødvægtforskydning pga. af tyngdekraften. Fordi samlingen ofte allerede er designet som forskydning, er det et naturligt foretrukkent design til klæbeopgaver. Visse fastgørelsesanvendelser vil dog også opleve en vis grad af spaltning i tillæg til forskydningsbelastning – og i form af stød frem for dødvægt. Tænk fx på linser eller huse monteret på transportable elektroniske enheder eller etuier. Dynamiske belastninger er meget almindelige, og faldprøvninger kan udføres for at teste styrken af limen eller tapen.​

Produktkategorier og overvejelser ved fastgørelse af installationer og kanter

Det er detaljerne, der gør dit design så smart. Derfor har du brug for lime til fastgørelse af installationer og kanter, der holder, når der er behov for det, og let kan fjernes, når du ønsker det, samt forbliver skjulte for æstetikkens skyld. Tape og lim fra 3M er ideelt til usynlig montering af dele som små skilte, paneler eller spejle samt sprosser, kanter, identifikationsrammer, rosetter og lignende.

 • Stærk klæbende tape er et gennemprøvet alternativ til skruer, nitter, svejsninger og andre mekaniske fastgørelsesmetoder. Kan monteres på pyntelister i forvejen og dermed give fleksibilitet i produktionen. Særligt velegnet til uensartede overflader.

 • Konstruktionslim baseret på akryl, epoxy og urethan kan holde mere end 6,8 MPa (1.000 psi) i overlappende forskydningsstyrke. Anvendelse ved tung dødvægt ved mindre samlinger (fx: beslag på tunge paneler, dårligt tilpassede dele med store tilbagespringskræfter).

 • Opløsningsmiddelfri enkomponent-cyanoakrylat (CA)-lim, der når håndteringsstyrke på 5-30 sekunder. Bedst egnet til meget tætte klæbeslinjer (<10 cm). Anvendes ofte på gummi og plast.

 • Varmepåført termohærdende enkomponentlim med umiddelbar styrke og klæbeevne. Endelig hærdet styrke på over 6,8 MPa (1.000 psi). Bedst egnet til træ eller plast.

 • Et papir-, film- eller tissuebærelag med trykfølsomt klæbestof på begge sider. Kan lamineres på en overflade enten ved håndkraft eller mekanisk. Kan forhåndspåføres pyntelister. Giver meget tynde, æstetiske sammenføjningslinjer. Særlige formuleringer til LSE-plast.

 • Et trykfølsomt klæbestof på en liner. Kan lamineres på en overflade enten ved håndkraft eller mekanisk. Kan forhåndspåføres pyntelister. Giver meget tynde, æstetiske sammenføjningslinjer. Særlige formuleringer til LSE-plast.

 • 3M™ Dual Lock™ og 3M™ Hook and Loop genoplukkelige fastgørelsessystemer til stærke og dog let aftagelige fastgørelsesløsninger. Disse produkter er særligt velegnede til hurtig montering, montering af pyntelister eller skilte og udskiftning.

 • 100 % faststoffer, termoplastisk resin, der når klæbestyrke på få sekunder. Bedst egnet til træ eller plast.


Ydeevnefaktorer i forbindelse med fastgørelse af installationer og kanter

Alle de 3M-teknologier, der er vist i tabellen nedenfor, anvendes ofte til opgaver, der vedrører fastgørelse af installationer og kanter. Brug listen herunder som en relativ sammenligning af produkternes ydeevne.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.