Hero-billede af en person, der klæber VHB tape på en ramme, der efterfølgende skal fastgøres til et panel

Klæbning af panel til ramme og afstiver til panel

Klæb paneler permanent fast til rigide rammer

SPØRG EN 3M-EKSPERT

3M's panel til ramme- og afstiver til panel-løsninger giver vedvarende styrke

 • Montering af panel på ramme

  Montering af panel på ramme

  Montering af panel på ramme forekommer, når pynte- eller vægtbærende paneler påsættes en rigid støtteramme. Nogle almindelige eksempler kan være bygningsfacader, anhængerpaneler, elevatorvægge og lysskilte.​

 • Montering af afstiver på panel

  Montering af afstiver på panel

  Afstivere påsættes paneler for at give ekstra støtte og afstivning. De set ofte på anhængerpaneler, færdselsskilte og store metalhulrum. ​

 • Billede af forskydningsbelastning ved panelrammer

  Forskydningsbelastning ved panel-til-ramme

  I vertikale panel til frame-konstruktioner skaber tyngdekraften en forskydningsbelastning, da panelets dødvægt belaster sammenføjningen. En vis grad af afskrælning eller kløvning kan forekomme, men disse kræfter begrænses af den lange lineære længde, som vægtbelastningen fordeles over.​​

 • Billede, der viser kompressions- og trækpåvirkning ved afstiver-til-panel

  Kompressions- og trækpåvirkning ved afstiver-til-panel

  Ved afstiver til panel-anvendelser er vægten af afstiveren ofte ikke så stor, at den medvirker til dødvægtsforskydning. For denne type samlinger udsættes afstiveren i stedet ofte for trækpåvirkninger og kompression, når panelet belastes, fx ved vindpåvirkninger af skilte. Igen kan en vis grad af kløvning og afskrælning forekomme, men lange lineære længder og hatprofil-designet fordeler belastningen.​​


Produktkategorier

 • Stærk klæbende tape er et gennemprøvet alternativ til skruer, nitter, svejsninger og andre mekaniske fastgørelsesmetoder. 3M™ VHB™ Tape giver omgående styrke, en højeffektiv sammenføjning og øjeblikkelig tætning. 3M™ VHB™ Tapens viskoelasticitet tillader relativ bevægelse af dele ved temperaturmæssig udvidelse/sammentrækning. Bedst egnet til klæbning af flad mod flad-opgaver med en konsistent klæbelinjetykkelse.

 • Akryl-, epoxy- og urethan-konstruktionslim kan holde mere end 6,8 MPa (1.000 psi) i overlappende forskydningsstyrke. Bedst egnet til tyndere klæbelinjer, uregelmæssige former og teksturerede overflader, hvor der er behov for bærestyrke. Giver den højeste bærestyrke og modstandsdygtighed mod miljøpåvirkninger.

 • Akryl, polyurethan, nitril og hybrid er enkomponent-klæbestofteknologier med uovertrufne tætningsgenskaber. Disse produkter er i stand til at udfylde større og uregelmæssige mellemrum, inklusive ru overflader. Yderst fleksible formuleringer tillader relativ bevægelse ved temperaturmæssig udvidelse/sammentrækning.

 • 3M™ Dual Lock Genoplukkeligt fastgørelsessystem til stærke og dog let aftagelige fastgørelsesløsninger. Disse produkter er ideelle til at give plads til servicering eller udskiftning af et panel. Generelt monteret med 3M™ VHB™ Tape eller andre 3M klæbestofteknologier.


3M's panel til ramme- og afstiver til panel-løsninger har egenskaber, der giver vedvarende styrke

Alle 3M's teknologier, der er vist nedenfor, anvendes oftest til opgaver, som vedrører paneler. Brug listen herunder som en relativ sammenligning af produkternes ydeevne.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.