Hero-billede af påføring af tætningslim

Tætning, indstøbning og indkapsling

3M's produktløsninger til tætning, indstøbning og indkapsling giver den ultimative beskyttelse.

Spørg en 3M-ekspert

Pålidelig beskyttelse til dine designs.

Tætninger er nødvendige langs med sømme. Indstøbning og indkapsling omslutter hele delen eller kammeret og beskytter komponenterne indeni. Begge forhindrer væskeindtrængning og anvendes overalt i industrien, men er især almindeligt forekommende ved anvendelser, der udsættes for miljøpåvirkninger, eller som involverer interne komponenter af høj værdi, inklusive transport, metalopgaver, elektronik og byggeri.

 • Lim eller tætningsmasse, der påføres over sømme på metalplade

  Tætning

  Tape eller tætningsmasse påføres over en søm for at forebygge væskeindtrængning eller -udsivning. Det kan fx være tagsømme på køretøjer, sømme på metalhulrum og tætning af rør.​

 • Lim, der flyder over og omkring en komponent

  Indstøbning og indkapsling

  Lim flyder ud over eller omkring en komponent eller udfylder et kammer for at beskytte komponenter i det. Det kan fx være kraftige elektriske ledninger og konnektorer, elektronik i plastikhuse, printkort og betonreperationer.​​

 • En tætning skal kunne strækkes og være meget fleksibel, holdbar og samtidig hærde hurtigt. Pr. definition kræver mekanisk fastgørelse næsten altid en sekundær tætning, fordi penetrationer af en overflade tillader væske og dampe at flyde frit ind i en samling.

  Tætning, indstøbning og indkapsling kræver typisk
   

  • Fleksibilitet
  • Nem påføring
  • Tid til maling (eller håndtering af dele)
  • Øjeblikkeligt omarbejde

   


Afskrælnings-, kompressions- og trækbelastninger ved tætning, indstøbning eller indkapsling​

Hvis samlingen kræver tætning af to overlapninger eller plansamlinger, udsættes tætningsmassen ofte for afskrælningsbelastninger. Gående trafik over dørtærskler eller vind mod taget på en togvogn vil konstant forsøge at skrælle en tætningsmasse, hvad enten det er i form af tape eller lim, af den pågældende del. Hvis opgaven involverer indstøbning eller indkapsling, udsættes limen (tape er ikke et godt match her) ofte for kompression og træk, når delen udvider sig eller trækker sig sammen som følge af temperaturændringer

 • Kompressionsbelastning af T-samling ved limsamling
 • Trækbelastning af T-samling ved limsamling
 • Afskrælnings- og kløvningsbelastning ved limsamling

PROFESSIONELT TIP​
Redesign samlinger for at give plads til, at limen eller tapen kan udføre to opgaver i én – klæbe og tætne designet i et snuptag.

Beskyt dit design med 3M's produkter
Med al den tid, du bruger på at udvikle det perfekte produkt, er det en god idé at sikre, at det er beskyttet mod vibrationer, fugt og andre urenheder, ved hjælp af pålidelige produkter fra 3M. 3M's tape, tætningsmasser og lime tætner permanent mellemrum og sømme uden risiko for nedsynkning, indstøber eller indkapsler følsomme komponenter og hærder hurtigt til overmaling.


Produktkategorier til tætning, indstøbning og indkapsling

 • Akryl-, epoxy- og urethan-konstruktionslim fås med et udvalg af hærdetider og flowprofiler til indstøbning og indkapsling. Fås i både rigide og fleksible formuleringer.

 • Akryl, polyurethan, nitril og hybrid er enkomponent-tætningsteknologier. Kan ekstruderes i enhver form på en overflade og er ikke-flydende ved udfyldning af huller. Nogle formuleringer kan overmales i våd tilstand.

 • Giver omgående tætning og overmalingsparathed, når de påføres over sømme eller mellemrum. Formbar over nitter.

 • Ekstruderbare, 100 % faststoffer, termoplastisk resin designet til indstøbning og indkapsling af elektriske komponenter.


Ydeevnefaktorer for tætning, indstøbning og samling

Alle de 3M teknologier, der er vist herunder, anvendes ofte til tætnings-, indstøbnings- og indkapslingsopgaver. Brug listen herunder som en relativ sammenligning af produkternes ydeevne.

Tætning
 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst
Indstøbning og indkapsling
 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.