Hero-billede af påføring af lim til små samlinger

Små samlinger

3M's produktløsninger til montering af små samlinger holder tæt og holder længere.

SPØRG EN 3M-EKSPERT

Montagelim til små samlinger

Små samlinger er typisk uregelmæssigt formet med kun et lille område tilgængeligt for klæbning. Jo mindre en samling er, og jo mere uregelmæssig den er, desto større er udfordringen med at danne en stærk samling, der kan modstå kraftig slitage. Generelt er der tale om indskuds- eller overlappende samlinger (eller en kombination). De er ofte forekommende i sportsartikler, elektronik, møbler, motorer og elektriske komponenter.

 • Træblokke holdt sammen af tap og taphulssamlinger

  Tap og taphulssamlinger er afhængige af træets styrke.

 • Golfkølle

  Skaft/hosel-designs overfører anslagskraften fra jernet på en golfkølle, når det rammer bolden.

 • 3M™ Scotch-Weld™ Threadlocker TL72, der påføres en loftsophængt sprinkler

  Små samlinger fastgjort med mekaniske fastgørelsessystemer med gevind giver rigide strukturelle samlinger.

Almindelige typer af samlinger og belastninger ved små samlinger

 • etablering af små rør i skaft-samlinger

  De fleste små samlinger er tredimensionelle og er generelt indskudssamlinger såsom tap og taphul eller rør i skaft. Fordi samlingerne er små og påvirkes af kræfter fra flere retninger, udsættes samlingerne for belastninger af næsten alle former – træk, kompression, forskydning og spaltning. Samlingernes indskudsdesign giver limen mulighed for at håndtere træk-, kompressions- og forskydningsbelastningerne, mens overfladerne i sig selv hjælper med at modstå kløvning.​

Afskrælnings- og forskydningsbelastning ved overlappende samlinger

 • Afskrælnings- og forskydningsbelastning ved overlappende samlinger

  Nogle små samlinger er todimensionelle samlinger, hvor hovedparten af belastningen sker i form af forskydning eller afskrælning/kløvning. I modsætning til panel til ramme-samlinger, der har relativt lange lineære længder til fordeling af vægten, kræver små samlinger meget stærke lime, der kan håndtere belastningerne på et meget lille område.​​


Produktkategorier for små samlinger

 • Konstruktionslim baseret på akryl, epoxy og urethan kan holde mere end 6,8 MPa (1.000 psi) i overlappende forskydningsstyrke. Det bedste valg, når der er brug for den størst mulige styrke samt modstandsdygtighed over for materialetræthed og miljøpåvirkninger, særligt ved metal mod metal-sammenføjninger.

 • Enkomponent lim uden opløsningsmidler, der når håndteringsstyrke på 5-10 sekunder. Bedst egnet til små klæbelinjer (<10 cm²). Anvendes ofte på gummi og plastik. Meget tætte klæbelinjer kan opnås med næsten omgående styrke.

 • Varmepåført termohærdende enkomponentlim med umiddelbar styrke og klæbeevne. Endelig hærdet styrke på over 6,8 MPa (1.000 psi). Bedst egnet til træ eller plast.

 • Disse enestående lime er lette at påføre, hærder hurtigt og giver effektiv momentstyrke, samtidigt med at de modstår temperaturer og vibrationer, og tætner mod fugt og gas, så gevindet beskyttes mod korrosion.

 • 100 % faststoffer, termoplastisk resin, der når klæbestyrke på få sekunder. Bedst egnet til træ eller plast.


Ydeevnefaktorer i forbindelse med montering af små samlinger

Alle de 3M-teknologier, der er vist i tabellen nedenfor, anvendes ofte til opgaver, der vedrører montering af små samlinger. Brug listen herunder som en relativ sammenligning af produkternes ydeevne.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Bedst

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe.

Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.
Vi hjælper gerne med at finde det rette produkt til dit projekt. Kontakt os, hvis du har brug for råd om produkter, teknik eller anvendelse eller vil samarbejde med en teknisk specialist fra 3M, eller ring til os på 43 48 01 00.