sårbehandling og -pleje

Avanceret sårbehandling

 • Sårbehandling

  Som kliniker står du over for mange udfordringer, når du skal behandle dine patienters sår, herunder pleje af sår, samtidig med at du skal sikre hudens sundhed og beskytte dem mod infektion. 3M kender disse udfordringer og kombinerer forskellige teknologier – f.eks. viden om klæbere og hvordan de virker på huden, materiale på forbindinger og hvordan de påvirker og bliver påvirket af hud og væsker, og materialer, der giver kompression – for at tilbyde en portefølje af hudvenlige løsninger, som opfylder dine og patienternes behov.


3M løsninger til sårbehandling


 • venøse bensår

  En enkel løsning til behandling af venøse bensår

  Kompressionsbehandling anses som standardbehandling til pleje af ødem og venøse sår på underekstremiteterne. Det behøver ikke at være kompliceret for dig eller dine patienter at mindske smerterne og ubehaget i forbindelse med venøse bensår og behandling af de kroniske ødemer, der kan føre til, at de udvikler sig. Med 3M’s enkle løsning kan du yde effektiv, standardiseret behandling.

  3M har bidraget til videnskaben inden for kompressionsbehandling ved at skabe materialer, der er fremstillet med henblik på levere intelligent kompressionsdynamik og dermed sikre behagelig, terapeutisk kompression til behandling af venøse bensår. 3M™ Coban™ 2 to-lags kompressionssystem består af en innovativ, behagelig, rigid manchet, der hele tiden sørger for den rigtige mængde kompression, så ødemet mindskes.

  Klik her for at læse mere om behandling af venøse bensår. (PDF 1,03 MB)


 • skumforbinding

  Hudvenlige løsninger til pleje af sår

  Når du behandler patienter med sår, kan du beskytte huden og sørge for patienternes komfort med enkle, hudvenlige løsninger.

  Brug en alkoholfri barrierefilm, der er beregnet til at beskytte huden mod kropsvæsker, klæbere og friktion: 3M™ Cavilon™ No Sting barrierefilm

  Håndtér minimal til moderat drænage med 3M™ Tegaderm™ Absorbent

  Håndtér moderat til svær drænage med: 3M™ Tegaderm™ Foam og fiksér med 3M™ Silikonetape.

  Klik her for at få mere at vide om retningslinjer ved sår. (PDF 564,70 KB)


 • forbindinger

  Hudvenlige løsninger til behandling af tryksår

  Et tryksår er en lokal skade på huden og/eller det underliggende væv, som regel over et knoglefremspring, der skyldes tryk, eller tryk kombineret med forskydning.  Omkostningerne ved behandling af tryksår er betydelige, så forebyggelse er vigtig både for at reducere skader, der kan undgås, og for at holde omkostningerne nede. En vigtig del af forebyggelsen af tryksår er at sikre, at huden forbliver intakt og beskyttet.

  Få mere at vide om, hvordan tryksår klassificeres korrekt. Det er påvist, at hudskader, som skyldes inkontinens, øger risikoen for at få tryksår. Klik her for at få flere oplysninger om forebyggelse og passende hudpleje


 • Håndtering af ekssudat

  Hjælper klinikere til effektiv håndtering af ekssudat

  Utilstrækkelig håndtering af ekssudat kan føre til komplikationer, herunder hudskader, smerter og ringe patientbefindende. Heling tager længere tid og belaster patienterne og hospitalets ressourcer. Viden om og forståelse af bedste praksis i forbindelse med ekssudat, vurdering og valg af korrekt forbinding er afgørende for effektiv behandling, gode patientresultater samt effektivitet og produktivitet i sundhedsplejen.

  Kontakt en klinisk specialist