Lymfødem i praksis

Behandling af lymfødem for et liv i bevægelse

Hjælp til personer med lymfødem, så de kan nå deres mål for sundhed og livskvalitet.

Lymfødem og kronisk ødem er sygdomme, der er kendetegnet ved hævelser på grund af ophobning af lymfevæske i vævet lige under huden. Hævelsen ses ofte i arme eller ben, men ikke udelukkende. Det giver smerter og ubehag, påvirker mobiliteten og udseendet og kan have en negativ indvirkning på patienternes mentale sundhed, hvilket dermed påvirker livskvaliteten.

Vores mål er at anvende videnskaben til at lindre sådanne problemer og gøre det muligt for patienterne at føre en mere mobil og vital livsstil. Kompressionsbehandling er generelt accepteret som en effektiv del af lymfødembehandling og behandling af kronisk ødem.

Læs vores artikler om sygdommen, få større indsigt i 3M™ Coban™ 2 to-lags kompressionssystemer, se vores undervisningsvideoer, og kig i vores brochurer, løsninger og hjælpematerialer.

 • Lymfødem er en abnorm hævelse i vævet, som varer længere end tre måneder, og som ikke helt falder natten over eller ved elevation. Lær mere om lymfødembehandling og lymfesystemet i vores artikler og videoer.

  Appliceringsvejledning på hånd og arm (PDF 2,3 MB)

  Appliceringsvejledning på ben og fod (PDF 2,1 MB)

   

 • Kronisk ødem (også kaldet væskeansamling) er en abnorm hævelse i vævet, som varer længere end tre måneder, og som ikke helt reduceres natten over eller ved elevation. Hævelse ikke blot i ankler, fødder, ben, arme og hænder, men også i overkrop og hals kan have mange årsager, men hvis det ikke behandles, kan det medføre yderligere komplikationer, smerter og ubehag for patienten.

 • 3M har fremmet videnskaben inden for kompressionsbehandling til behandling af lymfødem ved at skabe materialer, der er fremstillet med henblik på at levere behagelig, terapeutisk kompression. Find ud af, hvordan 3M™ Coban™ 2 to-lags kompressionssystemer effektivt reducerer ødemer, understøtter heling, reducerer såret og smerter i benene.

 • Som alment praktiserende læge er det afgørende at yde lægebehandling til patienter i lokalsamfundet. Normalt vil en patients første kontaktpunkt være dennes praktiserende læge, enten ved operationen, i patientens eget hjem eller sågar på et plejehjem. Ved diagnosticering af ødem og anbefaling af den nødvendige behandling bør man overveje en holistisk tilgang. Dette omfatter patientens anamnese og en grundig undersøgelse af ødemet og huden. En del af diagnosticeringen kan bestå i at henvise patienten til specialister eller til hospitalet med henblik på yderligere vurdering eller behandling.

 • Se hvad eksperterne har at sige, og læs udtalelser fra klinikere og patienter.

 • Disse personer er sundhedspersonale, som er involveret i diagnosticering og behandling af patienter med kronisk ødem og lymfødem.

 • Alle patienter med lymfødem er forskellige, hvad angår den type lymfødem, de har, dets stadie, de berørte ekstremiteter, deres livsstil, deres arbejde og familieliv, og om de har andre lidelser. Det er vigtigt at forstå de begrænsninger, en patient kan have, og at understøtte ham/hende i at tage bedst muligt hånd om lymfødemet i det daglige liv. Selv om man kan lave en individuel plan, er der standardfremgangsmåder, som er nødvendige, herunder hvordan patienten kan behandle sin hud, overensstemmelse med brugen af kompression, motionsøvelser og udførelse af manuel lymfedrænage. Ved at indarbejde disse fremgangsmåder reduceres risikoen for komplikationer såsom infektion, hudnedbrydning og øget hævelse.


Kontakt 3M for at få et møde

Kontakt os allerede i dag for at få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe din organisation.


 • Find svar på de fleste ofte stillede spørgsmål om 3M's sundhedsprodukter og -løsninger

 • Tilmeld dig 3MSM Health Care Academy, og udvid din professionelle viden

 • Hvis du har et spørgsmål til 3M's Health Care produkter eller tjenesteydelser, er du velkommen til at kontakte os