lymfødembehandling

Behandling af bensår og ødembehandling

 • Kompressionssystemer

  Løsninger til behandling af kronisk ødem og venøse bensår

  • Kompressionsbehandling anses for at være den bedste behandling til pleje af ødem og venøse sår på underekstremiteterne1.

  • 3M har bidraget til videnskaben inden for kompressionsbehandling ved at skabe materialer, der er fremstillet med henblik på levere intelligent kompressionsdynamik og dermed sikre behagelig, terapeutisk kompression til behandling af venøse bensår. 3M™ Coban™ 2 kompressionssystem består af en behagelig, rigid manchet, der hele tiden sørger for den rigtige mængde kompression, så ødemet mindskes.

  • Patienterne kan bruge deres normale tøj og sko, fordi de patenterede materialer er designet, så risikoen for nedglidning og for, at bandagen klumper sammen, er reduceret. 3M™ Coban™ 2 kompressionssystem fylder langt mindre end kompressionssystemer i 4 lag.

  • 3M™ Coban™ 2 kompressionssystem er designet med henblik på at reducere forskellig anlæggelse og sikre en ensartet kompression hver gang.

  • 1. Harding K, et al. Simplifying venous leg ulcer management. Konsensus anbefalinger. Wounds International 2015.

    

  •  

Appliceringsvideoer


 • Kompressionsbehandling

  Viden om venøse bensår

  • Det er påvist, at venøse bensår kan have en voldsom indvirkning på en patient. 81 % af patienter med venøse bensår oplever nedsat mobilitet, og 50 % rapporterer om alvorligt begrænset mobilitet. 68 % af patienter med nedsat mobilitet oplever desuden frygt, vrede, depression og social isolation.1

  • Find ud af, hvordan du kan hjælpe patienter med at bekæmpe venøs insufficiens, fremme heling, reducere omkostningerne og højne den helbredsrelaterede livskvalitet.

  • 1. Brem H, Kirsner RS, Falanga V. Protocol for the successful management of venous ulcers. Am J Surg 2004 Jul; 188 (1A Suppl):1-8.

  • Få mere at vide om behandling af venøse bensår


 • Forenklet behandling af venøse bensår

  Forenklet behandling af venøse bensår

  Man ved, at kompressionsbehandling øger helingsfrekvensen for venøse bensår, og at risikoen for recidiv reduceres.1-2 Men kompressionsbehandling anvendes kun i begrænset omfang. For at opnå en dybere forståelse og bredere anvendelse af kompressionsbehandling har en gruppe internationale eksperter i bensår og venøs sygdom udviklet en forenklet metode, der er fremlagt som ABC'en for behandling af venøse bensår.

  Download dit eksemplar af koncensusdokumentet "Simplifying Venous Leg Ulcer Management"

   

   

  1. O'Meara S, Cullum N, Nelson EA, Dumville JC. Kompression til venøse bensår. Cochrane Database Syst Rev 2012; 11: CD000265.
  2.  Nelson EA, Bell-Syer SE. Compression for preventing recurrence of venous ulcers. Cochrane Database Syst Rev 2014; 9: CD002303.


 • Venøst bensår

  Effektiv kompressionsbehandling af venøse bensår

  I et studie med patienter, hvis venøse bensår ikke havde reageret på traditionel kompressionsbehandling, blev det påvist, at 3M™ Coban™ 2 kompressionssystem opnåede hurtigere reduktion af ødem, smerter og ekssudat ved hver klinisk vurdering end traditionelle flerlags kompressionssystemer. 75 % af patienterne fik reduceret deres overfladiske sår mellem 30 og 40 % inden for prøveperioden på fire uger.1

  Læs mere om den kliniske virkning af 3M™ Coban™ 2 kompressionssystemer (PDF 319,91 KB)

  1. Bain G. Evaluation of new bandage system to improve wound healing outcomes for patients with problematic venous leg ulcers. Arkivdata. 3M, 2008. Kan hentes her (PDF 1,68 MB)


 • Lymfødem i praksis

  Lymfødem i praksis

  Lymfødem er en hævelse, der udvikles som følge af et svækket lymfesystem. Det kan skyldes, at lymfesystemet ikke er udviklet ordentligt, eller det kan skyldes skader eller traumer. Det kan forekomme overalt i kroppen, på flere steder eller lokalt. Det afhænger af, hvor der er en svækkelse af lymfekarrene. Ifølge ny forskning rammer lymfødem mindst 240.000 mænd, kvinder og børn i Storbritannien (Lymphoedema Support Network).