Fordele ved klæbning

Videnskaben og teknologien bag lim og klæbestof har gjort store fremskridt inden for de seneste få årtier og har fortsat fremgang hver dag. Der er flere forskellige måder at designe og fremstille produkter på, men 3M's lim og tape giver unikke fordele i forhold til svejsning og mekanisk fastgørelse.

 • Én fordel ved lim er evnen til at sammenføje uens materialer samt materialer, der er svære at sammenføje. Billede af en kaffemaskine med sammenføjede plastdele.

  Lim og klæbestof sammenføjer uens materialer samt materialer, der er svære at sammenføje

  Lim og tape danner en barriere, der reducerer eller forhindrer galvanisk korrosion, som ofte forekommer mellem forskellige typer metal.

  Lim kan sammenføje materialer, der er svære at sammenføje, for eksempel plast med lav overfladeenergi, oliemetal og silikonegummi.

 • Få information om fordelene ved at bruge lim samt evnen til at sammenføje og forsegle på samme tid. Billede af adskilt armbåndsur.

  Lim sammenføjer og forsegler samtidig

  Brug af lim til sammenføjning af to overflader hjælper med at holde vand, fugt, snavs og anden forurening fra det omkringværende miljø. Da forseglingen har klæbende egenskaber, er der ikke behov for separat mekanisk fastgørelse.

 • Lim reducerer belastningskoncentrationen på skrue- og nittepunkter. Billede af svigtende mekanisk fastgjort overlappende forskydningssamling.

  Lim og klæbestof reducerer belastningskoncentrationen på skrue- og nittepunkter

  Mekanisk fastgørelse kræver, at der bores huller, og fastgørelse ved hvert hul koncentrerer belastningen af det punkt. Da lim og tape sammenføjer over et helt område, og ikke kun punkter, fordeles belastningen over hele det sammenføjede område.

 • Inkorporering af lim og tape i produktionsprocessen kan fremme effektiviteten. Billede af produktionsgulv.

  Lim og klæbestof kan påvirke produktionseffektiviteten

  Inkorporering af lim og tape i produktionsprocessen kan fremme effektiviteten ved at eliminere procestrin, fejlfrekvens og samlingstiden. Lim og tape kan øge hastigheden, reducere omkostningerne, reducere arbejdstiden og strømline driften.

 • Få information om fordelene ved lim, og hvordan det kan forbedre udseendet af produktdesign. Billedsammenligning af afstiversamling med svejsning, nitter og lim.

  Lim og tape forbedrer udseendet

  Lim og tape giver en næsten usynlig fastgørelse, så overfladerne holdes jævne og rene uden synlige skruer, nittehoveder eller fremtrædende møtrikker og bolte. Lim sparer også tid og omkostninger til at bearbejdning af brændemærker fra svejsning.

 • Lim og tape kan reducere vibrationer, træthed og støj. Grafik af vibrerende overlappende forskydningssamling.

  Lim og tape kan reducere vibrationer, træthed og støj

  Da lim og tape er viskoelastiske, absorberer de energi og forbedrer slagfastheden, vibrations- og træthedsresistensen af dit design.