Afdækning af køretøj ved reparation

Afdækning af køretøj ved reparation

 • Afdækningssystemer fra 3M kan bruges i alle lakerings- og reparationsprocesser fra standardafdækningstape til specialopgaver og -løsninger.
  På verdensplan er 3M en af de største og mest erfarne producenter af afdækningstape. I forbindelse med omlakeringsopgaver spiller afdækningstape en vigtig rolle i alle kerneprocesser. Via intensivt forsknings- og udviklingsarbejde i 3M tilføjer vi konstant nye, innovative produkter til vores sortiment for at gøre kundeprocesserne mere sikre.
  Eksempler omfatter den avancerede åndbareafdækningstape Soft Edge Skum Masking Tape Plus og smooth transition® Overgangstape. De særlige design i disse to produkter giver betydeligt blødere malingskanter og overgange, hvilket reducerer behovet for omarbejde betydeligt. Kun to af mange produkter fra 3M, der forbedrer arbejdsprocessen på autoværkstedet.

Generel afdækning af køretøj

 • Forud for bilreparationer eller lakeringsarbejde, skal de dele, der ikke skal arbejdes på, beskyttes mod uønsket beskadigelse, snavs eller lakering.

  Grundigt arbejde fra starten reducerer efterfølgende rengørings- eller korrektionsarbejde, eller det fjernes helt.

  Tidskrævende afdækningsaktiviteter kan minimeres ved at bruge materialer af høj kvalitet og gode påsætningsteknikker, og det er altid en god ide at investere i godt afdækningstape, som nemt kan fjernes uden at ridse eller efterlade klæberester.

  Generelt skal følgende materialer bruges og være til rådighed:

   

  • Afdækninger til indvendig beskyttelse af sæder og gulv
  • Afdækningstape
  • Afdækningsfolie
  • Eventuelt afdækningspapir
  • Specialafdækningstape som f.eks. Soft Edge skum Masking Tape Plus til åbninger eller Soft Edge Foam Masking Tape Plus til skarpe og tydelige linjer

   

   

   

Åbningsafdækning

 • Du opnår den hurtigste og bedste afdækning ved at bruge 3M Soft Edge skum Masking Tape Plus, som er velegnet til bevægelige bildele som f.eks. døre og kølerhjelm. Påsæt tapen langs bilens karosseri UDEN at strække det, og tryk let i begge retninger. Passer til alle åbninger.

Specialafdækning

 • Ved afdækning af specialdele som f.eks. dørhåndtag, kofangere eller plastikdele, bør du bruge specialprodukter som f.eks. tape til fine linjer som Scotch® Fine Line Tape 471, hvormed man kan følge konturer og kanter præcist og har meget høj fleksibilitet. Du sparer tid, materiale og korrektionsarbejde ved at bruge specialprodukter til specialopgaver!

Trinvis vejledning – Afdækning til bilreparation


 • Trin 1

  Trin 1 – Rengør overfladen

  Affedt overfladen og området omkring reparationsstedet – følg anbefalingerne fra lakproducenten. 3M-afrensningsklude 34567 er velegnede til dette trin.
 • Trin 2 – Påsæt afdækningsfolie

  Trin 2 – Påsæt afdækningsfolie

  Dæk hele bilen med undtagelse af reparationsområdet med det valgte 3M-afdækningsfolie.
  Ved at bruge 3M Afdækningsfolie sparer du tid, da én person hurtigt kan afdække hele bilen. Folien klistrer sig til bilen og beskytter overfladen mod uønsket oversprøjtning, samtidig med, at du kan se bilen, da folien er gennemsigtig.

 • Trin 3 – Klargør reparationsområdet

  Trin 3 – Klargør reparationsområdet

  • Klargør det større område, der skal omlakeres, herunder påføring af afdækningsløsninger til åbninger som f.eks. 3M Soft Edge Foam Masking Tape / Soft Edge skum Masking Tape Plus og/eller 3M smooth transition® Overgangstape, som påføres flytbare dele for at lukke huller.

  Hvis du skal arbejde rundt omkring gummidele, kan du beskytte disse med 3M Lift'n Stick og holde dem tilbage, så lakeringsfolien går under gummitætningen og efterlader delene med en meget ren kant.

 • Trin 4 – Klip og fiksér folien

  Trin 4 – Klip og fiksér folien

  Klip afdækningsfolien til omkring reparationsområdet som forberedelse til fylder og primer, og fastgør folien med 3M Afdækningstape.
  Du opnår de bedste resultater ved at påsætte smooth transition® Overgangstape oven på 3M Afdækningstape for at få en jævn overgang mellem primerkanter.

 • Trin 5 – Påsæt folie til konturerne før basefarve/klarlak

  Trin 5 – Påsæt folie til konturerne før basefarve/klarlak

  Før påføring af basefarve- og klarlak, skal afdækningsfolien skæres til og påsættes konturer og åbninger.

 • Trin 6 – Korrekt fjernelse af afdækning

  Trin 6 – Korrekt fjernelse af afdækning

  Korrekt fjernelse af afdækningsprodukter


  • Det er bedst at fjerne afdækningstape og -folie, når bilen lige er kommet ud af ovnen og stadig er varm.
  • Fjern altid afdækningstape ved at trække i en lige vinkel mod overfladen. Ved en fladere eller skarpere vinkel er der risiko for, at der kommer til at sidde rester af afdækningen tilbage på overfladen.
  • Det kan godt betale sig at bruge Premium-afdækningstape, da de har mindre tendens til at efterlade klæberester eller ridser – hvormed du sparer på det vigtigste: Arbejdstid!

Sådan-gør-du-video – Afdækning