SMART Repair

SMART-Skadesreparation

 • SMART Collision Repair

  SMART Repair er en blanding af enkle teknikker, som kan bruges, når det område, der skal repareres, ikke dækker mere end et A4-ark.

SMART Repair-proces


Trinvis proces for SMART-repair


 • Trin 1 – Skadevurdering og overfladerengøring

  Trin 1 – Skadevurdering og overfladerengøring

  Vurder , skadens omfang og farve for egnethed til SMART Repair (TÆNK SMÅT).

   

   

   

  Dette trin udføres for at lakken skal hæfte i udsprøjtningszonen. Alle spor af slitage skal fjernes helt

   1. Vask og rengør hele emnet med 3M™ Professionelle afrensningsklude 34567 og egnet rengøringsmiddel.
   2. Grovpoler hele emnet med 3M™ Perfect-it III™ Fast Cut Plus-grovpolermiddel 50417 – og 3M™ Perfect-it III™ Ekstrafint polermiddel 80349, hvis det er en mørk farve – for at give emnet et frisklakeret udseende.
 • Trin 2 – Klargøring af overflader

   1. Slib fejlen med 3M™ Hookit™ Cubitron II Sliberondel 75 mm - 180+ / P320. Start altid med den fineste kornstørrelse. Bemærk. Brugen af 75 mm-rondeller minimerer størrelsen på reparationsområdet.

    Hvis en bule skal fyldes, påføres en egnet spartel, påfyld derefter 3M Dry Guide Coat, og slib med 3M™ Hookit™ Cubitron II Sliberondel 75 mm – 180+.
   2. Slib omkring reparationsområdet med 3M™ Hookit™ Purple P320 - 75 mm.
   3. Forstør området yderligere med en 3M™ Trizact™ 75 mm, P3000 Finpoleringsrondel

    Husk at tænke småt. Hele det slebne område skal kunne være inden for et A4-ark!
 • Trin 4 – Afdækning

  Trin 3 – Afdækning

  Afhængigt af skadens placering findes der forskellige afdækningsteknikker og -produkter.

  Sørg for, at du dækker det omgivende område for at beskytte mod oversprøjtning, men lad reparationsområdet være stort nok til at undgå at danne skarpe laklinjer, som der så skal fjernes senere. 3M's smooth transitions overgangstape er et fantastisk produkt til at opnå jævne overgange i kanterne.

 • Trin 4 – Påføring af fylder

  Trin 4 – Påføring af fylder

  Påfør fylderen i henhold til lakproducentens anvisninger.

  Det ideelle produkt til dette er 3M Accuspray™v med Mini PPS™, som sikrer effektiv brug af produktet med minimalt spild. Oversprøjtning skal holdes på et minimum for at holde reparationsområdet så lille som muligt.

 • Trin 5 – fylderslibning

  Trin 5 – fylderslibning

  Slib fyllderen med 3M™ Hookit™ Purple P400 / P500 75 mm Sliberondel.

 • Trin 6 – Påføring af lak

  Trin 6 – Påføring af lak

  Påfør lakken i henhold til lakproducentens anvisninger. Effektiv påføring af lak udføres ved hjælp af 3M Paint Application Systems, afhængigt af reparationens størrelse anbefales enten 3M Midi eller Mini PPS™ System for at maksimere lakforbruget og reducere spild.

  Tip: VOC-overholdelse betyder, at de avancerede Spot Blenders nu er aerosoler, som påføres efter klarlak, men før tørring. Det betyder, at blandingsprocesen skal tilpasses, så den passer til de kompatible produkter. Se lakproducentens anbefalinger.

 • Trin 7 – Lakreparation og finpolering

  Trin 7 – Lakreparation og finpolering

  Ideelt set skal det reparerede, lille område ikke poleres, da udsprøjtningsfortynderen påføres i et meget tyndt lag, som ikke klarer polering. Hvis det ikke kan undgås, skal du bruge 3M™ Perfect-it™ Extra Fine Plus-polermiddel på den medfølgende farvekodede gule pude. Indstil maskinen til den laveste mulige indstilling for o/m, og arbejd meget forsigtigt.