Beskyttelse af hud og krop ved bilreparation

Beskyttelse af hud og krop ved bilreparation

 • Under normale forhold er huden ret god til at hele sig selv, men det betyder ikke, at den er usårlig. Det beskyttende hudlag skal altid have et vist niveau af fugt og fedt for at kunne fungere. Hvis dette er tilfældet, kan hudens elasticitet og lukkede overflade forhindre gennemtrængen af skadelige stoffer.

 • Skånsom rengøring af hud – Hudpleje

  Huden skal altid rengøres grundigt, men samtidig så skånsomt som muligt. Sørg for, at der forefindes hudbeskyttende rengøringsmidler på arbejdspladsen samt produkter til pleje af huden.

  Beskyt gerne huden med en hudcreme (uden silikone!). På denne måde plejer du huden ved at forhindre, at der er snavs og resin på huden, hvilket letter den efterfølgende rengøring.

  Uanset hvor godt du forbereder huden med den rette pleje, er det lige så vigtigt at pleje huden, når arbejdsdagen er slut. Efter at du har rengjort huden grundigt, skal du tørre dig grundigt mellem fingrene og bruge en fugtighedscreme, som hurtigt trænger ind i huden.

 • Snavs på hud

  1.) Snavs på hud

 • 2) Sæbe/rengøringsmiddel indkapsler snavs

  2) Sæbe/rengøringsmiddel indkapsler snavs

 • 3) Skyl snavset væk med vand

  3) Skyl snavset væk med vand

 • Kropsværn

  Når du køber beskyttelsestøj, skal du købe tøj af god kvalitet, som er fremstillet af let og åndbart materiale, som forhindrer overophedning, og som er behageligt at arbejde i. Vær også opmærksom på den rette produktklassificering til dit arbejde.

 • Handsker

  Til de fleste opgaver på autolakeringsværkstedet vil handsker, som er fremstillet af (eller dækket af) nitrilgummi eller vinyl beskytte mod mange opløsningsmidler. Sørg for, at du bærer handsker ved f.eks. blanding af fylder, vejning og blanding af lak eller påføring af lak/fylder. Du skal også bære handsker, når du arbejder med vandopløselige materialer.

  Medarbejdere på autoværksteder skal beskytte deres hænder mod mekaniske skader, f.eks. snitsår, og mod kemiske påvirkninger fra f.eks. olie, klæbemidler, rengøringsmidler, tætningsmaterialer osv.

  Der fås en lang række handsker til de forskellige opgaver, så sørg for, at du bruger den rigtige type handsker, og skift handsker mellem de forskellige jobs.
 • Sikkerhedssko

  Sikkerhedssko skal være robuste og skal kunne modstå statisk elektricitet. Særligt i sprøjtekabiner eller områder med metalgitre er det vigtigt at være sikkerhedssko. Det anbefales desuden at være sko med stålsnuder ved arbejde med tunge genstande, som kan falde ned.