Reparation af kofanger eller kanter – Plastikmaterialer

Reparation af kofanger eller kanter – Plastikmaterialer

 • Hvis det er svært at skaffe en reservedel, eller hvis skaden på kofangeren er begrænset, kan du nemt reparere en revnet kofanger med 3M's plastikreparationsmateriale.

  En reparation betyder, at der ikke er nogen ventetid eller behov for at købe dyre reservedele – du kan i stedet fakturere for værdifuld arbejdstid og på denne måde spare både dig selv og kunden for penge

  Ved at bruge 3M's plastreparationspatch og 3M's fleksible klæbemateriale til plastikreparation får du en hurtig og sikker metode til genopbygning af kofangerens udseende, så den ser ud som ny.

Sådan-gør-du-video – Reparation af kofangerTrinvis proces for reparation af plastikkofangere


 • Trin 1 – Forebyg, at revnen breder sig

  Rengør området med en blød klud (f.eks. 3M™ Afrensningsklud og et egnet affedtningsmiddel).

  Bor et hul på 4-6 mm i diameter i bunden af revnen for at mindske trykket og forhindre yderligere spredning.

 • Trin 2 – Forberedelse

  Trin 2 – Forøg bindingsoverfladen

  Forøg bindingsoverfladen ved at åbne revnen med en 3M™ Roloc™ Rondel P80. Hvis revnen når ud til panelets kant, skal du åbne enden og danne en V-form og fjerne plastikrester med en skarp kniv.
 • Trin 3 – Forøg bindingsoverfladen

  Trin 3 – Forberedelse

  Klargør området omkring revnen ved hjælp af en 3M™ Cubitron™ II Sliberondel 180+ for at undgå at overophede og smelte plastikken. Sørg for at klargøre både for- og bagside.
 • Trin 4 – Rengør overfladen

  Trin 4 – Rengør overfladen

  Rengør området både ind- og udvendigt med 3M™ VHB™ Overfladerensemiddel eller 3M™ Universalrensemiddel 08984 påført med en 3M™ Professionelle afrensningsklud.

 • Trin 5 – Påfør klæbeaktivator

  Trin 5 – Påfør Polyolefin-klæbeaktivator på fronten

  Spray 3M™ Polyolefin-klæbeaktivator 05917 på forsiden af kofangeren omkring det revnede område. Lad det tørre i 10 minutter. (20 minutter for TF – Toluene Free-version).
 • Trin 6 – Påfør plastreparations Patch

  Trin 6 – Påfør Polyolefin-klæbeaktivator på bagsiden

  Spray 3M™ Polyolefin-klæbeaktivator 05917 på bagsiden af kofangeren omkring det revnede område. Lad det tørre i 10 minutter. (20 minutter for TF – Toluene Free-version).

 • Trin 7 – Påfør polyolefin-klæbeaktivator

  Trin 7 – Reparation på bagside

  Brug applikator 08190 til at påføre 3M™ Reparationsmateriale til fleksible dele (FPRM) (05901) på bagsiden af revnen, og fordel det. For at opnå yderligere styrke anbefales det at bruge 3M™ Tætningstape til revner, PN03020. Anbring tapen på revnen, påfør FPRM på tapen, og arbejd det ind i tapen.

 • Trin 8 – Påfør plastreparationsmateriale

  Trin 8 – Reparation på forside

  Brug applikator 08190 til også at påføre 3M™ Reparationsmateriale til fleksible dele (FPRM) (05901) på forsiden af revnen, og fordel det. Lad det tørre i 20 minutter.

 • Trin 9 – Fordel plastreparationsmaterialet

  Trin 9 – Form overfladen

  Brug en 3M™ Cubitron™ II-sliberondel 180+ til at slibe området i den ønskede form og klargøre det til påføring af plastfylder eller primer.

 • Trin 10 – Tilskær og form

  Trin 10 – Påfør plastfylder

  Det anbefales det at bruge en plastfylder for at færdiggøre reparationen og klargøre til primer.
  Brug 3M™ Plastfylder PN51009 eller eventuelt 3M™ EZ Plastreparationslim for at opnå en plastiklignende ydeevne og fremragende slibning og fine, tynde kanter.